Søvnløs i Stockholm

Popartisten Madonna fornekter seg ikke. Ikke bare er hun sær i dagslys. Nå har hun avslørt mørke sider av seg selv også midt på natta. Madonna har søvnproblemer, og måtte få Café Opera i Stockholm til å dempe lyden...

Så er kanskje slik at høy musikk er skadelig for hørselen likevel? Det kan man saktens spørre seg om etter at popdivaen Madonna gjestet Stockholm i helga. Etter en travel helg med konsert, pressekonferanse og tv-intervju på TV4 gikk Madonna lørdag kveld til sengs på luksussuiten på Grand Hotel, 300 meter fra meget populære Café Opera.

Og da kom beviset på at Madonna fortsatt har god hørsel - hundrevis av bråkete konserter til tross. Musikken fra indiskoteket Café Opera sørget nemlig for at Madonna ikke fikk sove.

Livvaktjobb

Ved halv to-tida om natta ringte livvakten hennes til sjefen på Café Opera, Teresa Ingemarsdotter-Westlund, og ba dem dempe musikken.

Musikken var for høy og Madonna ble forstyrret.

- Madonna mister nattesøvnen av basslyder og en del andre toner som slår igjennom murveggene.
Kanskje har Madonna sørget for at ordet «lydmur» har fått en ny betydning i den svenske hovedstaden? Under pressekonferansen i Stockholm lørdag fortalte Madonna at hun lider av søvnforstyrrelser.

- Mitt største ønske er å kunne få sove minst åtte timer hver natt, sa Madonna.

- Det får være måte på krav, mente Café Opera-ledelsen først, men ga etter hvert etter.

Dempet seg

Café Opera la seg flat for stjernen på hotellet tre kvartal unna, og dempet lyden betraktelig.

- Vi dempet lyden ganske mye. Vi synes vi kunne gå med på det, sier Ingemarsdotter-Westlund.

- Vi inviterte henne imidlertid over hit for å danse, dersom hun fortsatt ikke fikk sove, sier diskoteksjefen, som innrømmer at både hun og Madonnas livvakt lo av hele opptrinnet.

Ifølge den svenske avisa Expressen hadde Madonna en travel natt. Da det viste seg at hun ikke fikk sove, forsøkte hun å få tak i sin privatsjåfør slik at hun kunne skifte hotell. Men sjåføren var på fest et annet sted i byen...

Som kompromiss byttet Madonna til et annet rom på Grand Hotell.

Men det hjalp ikke. Café Opera måtte dempe seg.

Nå har Madonna reist til Madrid. Volumnivået i Stockholm er tilbake til det normale og Madonna ønsker seg kanskje ørepropper til jul?