Søvnløs sommer

Nå er det Al Pacino, Robin Williams og Hilary Swank som er søvnløse. Delta i vår «Insomnia»-konkurranse, vinn billetter og T-skjorter!

Kjør filmquiz!

Filmen er egentlig norsk. Du husker kanskje mottoet «Den som sover synder ikke» og Stellan Skarsgård som Jonas Engström i tåkehavet i Tromsø?

I originalversjonen av «Insomnia» fra 1997 har Erik Skjoldbjærg både regi og manus, sistnevnte riktignok i samarbeid med Nikolaj Frobenius. Og i hovedrollene spilte altså Stellan Skarsgård i tillegg til Maria Bonnevie, Bjørn Floberg og Sverre Anker-Ousdal.

Søvnløs på amerikansk

Nå har Hollywood laget sin versjon. Filmen har fått gode kritikker i amerikansk presse.

- Intelligent film-noir, skriver Los Angels Times.

- Regissør Nolan har gitt oss en liten skatt, skriver Desson Howe i Washington Post.

Politi i tåka i Alaska

Det handler om Will Dormer (Al Pacino). Han har tatt over rollen som Skarsgård hadde. Han en en erfaren Los Angeles-etterforsker. Han reiser ikke til Nord-Norge, men til en liten by i Alaska sammen med sin partner Hap (Martin Donovan) for å etterforske et grusomt mord på en syttenårig jente.

Dormer og Hap nærmer seg den hovedmistenkte, enstøingen og forfatteren Walter Finch (Robin Williams).

Men Finch forsvinner ut i tåka. I det han greier å rømme fra sine etterfølgere løses det skudd og Hap blir drept.

Dormer sliter med ansvarsfølelse og sorg over sin partners død. Han blir tvunget inn i et katt-og-mus-spill av den intelligente og ondskapsfulle Finch. Risikoen øker når en uerfaren, men dyktig lokal politikvinne (Hilary Swank) stiller spørsmål ved Haps drap, og Dormer blir mer og mer viklet inn i manipulasjonene til Finch.

Lurer du på om norsk film er bedre enn Hoolywoodsk? Delta i konkurransen og vinn billetter!

Sjekk filmens offisielle nettsider

Vanskelig? Du kan gå hjelp på for eksempel IMDB

Kjør filmquiz!

<B>- BRILLIANT:</B> Ikke akkurat søvndyssende «Insomnia». Amerikanske kritikere er fprnøyde. Og 23. august kommer filmen til Oslo. Den kan du gå å se. Delta i konkurransen! Her ser du Will Dormer (Al Pacino) og Ellie Burr (Hilary Swank).
SLÅSSING I ALASKA:</B> Will Dormer (Al Pacino) slåss med skurken, Walter Finch (Robin Williams).