LEDER

Sp med høstoffensiv

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Senterpartiet har blinket ut sakene som skal gi partiet ny vekst. Etter et år med blå-blå regjering ser partiet konturene av et landskap som kan virke truende på flere enn Sp-sympatisører. «Summen av dagens politikk innebærer tidenes sentralisering, og det vil forandre Norge. Alt skal bli større og helst flyttes inn til de store byene. Alle som bor utenfor de største byene skal betale prisen», sa partileder Trygve Slagsvold Vedum på partiets landsstyremøte på Gardermoen. Intet mindre.

Særlig angrep han regjeringens forslag til ny kommunestruktur. Vedum mener kommunalminister Jan Tore Sanner legger opp til tvangssammenslåinger og tvinger kommunene til å gjennomføre sine utredninger, debatter og vedtak under stort tidspress. Han mener kreftene som er skeptiske til tvang vil reise seg. Til Klassekampen sier Vedum at han tror Fremskrittspartiet aldri vil bli med på Sanners ferd. Hvis argumentene for sammenslåing blir for tynne, kan prosessen bli mer krevende enn regjeringen har tenkt seg. Det sies at kommunene skal få flere oppgaver, men folk vet ikke riktig hva slags oppgaver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer