Sp-stortingsrepresentant parodierer Frp-Anundsen med egen You Tube-video

Nå ler alle av justisministeren.

(Dagbladet): Mandag la regjeringa ut en video der justisminister- og beredskapsminister Anders Anundsen forteller hva han og regjeringa mener å ha gjennomført innenfor sitt arbeidsfelt.

Videoen blir betegnet som klam politisk propaganda, et svennestykke Nord-Koreas Kim Jong-un kunne vært stolt av.

Møter propaganda med parodi Ikke bare politikere, kommentatorer, mediefolk og redaktører - les her hva Dagbladets kommentator John Olav Egeland skriver - reagerer på Anders Anundsens skrytefilm, som attpåtil er betalt av folks skattepenger.

Nå kommer reaksjonen fra Stortinget også:

Sp-politiker og leder av Stortingets næringskomité, Geir Pollestad, svarer med egen skrytevideo:

- Da jeg så Anundsens video, kunne jeg ikke annet enn å møte den slags propaganda med en liten parodi. Jeg har brukt like lang tid på å lage den som hele videoen til Anundsen varer, sier Pollestad til Dagbladet.

Får støtte av Ap-Storberget I sin alternative skrytevideo, som i hovedsak er tatt opp på Stortinget, forteller han hvor mye han selv har oppnådd og hvor viktig han er som representant for Rogaland.

- Knut Storberget (Ap) er også med i videoen, sier Pollestad.

Den tidligere justisministeren stiller seg bak Pollestads politiske gjerning og er med på humoren. Storberget sier at Pollestad fortjener langt mer oppmerksomhet i mediene for sin innsats:

- Du viser langt mer politisk lederskap enn det de tidligere (lederne av næringskomiteen) har gjort.

Politisk ledelse vs. embetsverk Selv om Pollestad parodierer og bruker humor, er undertonen likevel alvorlig. Han trekker spesielt fram vesentlige innvendinger mot Anundsens «Trygghet i hverdagen»-video.

- For det første: Denne skrytevideoen kommer fra en statsråd som i viktige saker gjemmer seg bort. For det andre må det være tydelig forskjell mellom politisk ledelse og embetsverket, som her har laget en ren propagandafilm for Frp.

- Embetsverket skal og må være uavhengige - dette er milevis unna anstendige grenser, sier Pollestad.
 

«Propagandaminister» Anundsen - Mener du Nord-Korea og statslederne der har noe å lære av Frp-Anundsen?

- Jeg ser at enkelte har ytret seg i slike vendinger. Jeg tror ikke jeg skal si noe mer enn jeg gjør i min video - den er tydelig nok, sier Geir Pollestad.

Stadig flere ler og rister oppgitt på hodet av «propagandaminister» Anders Anundsen. Foreningsleder Farukh Qureshi i Oslo fengsel mener Anundsen-filmen er pinlig og respektløs og sier til Dagbladet:

- Anundsen sier videoen skulle være opplysende og faktabasert, men det er ikke i nærheten av sannheten.

- Dette er ikke journalistisk arbeid, og jeg kan forstå at folk setter fokus på virkemiddelbruken. Men vi har vært tydelig på at det er informasjon og at vi kun ønsker å bistå med fakta, sa Anders Anundsen til Dagbladet i går.

- De som har bidratt har vært med frivillig. Her har det ikke vært noe form for tvang. Hvis de hadde hatt andre meninger så hadde de helt sikkert gitt utrykk for det. Vi har hatt runder i departementet i forkant av lanseringen og vært opptatt av at det ikke skal være politisk reklame, forklarte Anundsen.