Spacey blir Elling

Oscar-vinneren har sagt ja til å bli amerikansk Elling.

- Dette er kjempekult, sier «Elling»s norske regissør Petter Næss til Aftenposten.

Den amerikansk-islandske produsenten Sigurjsn Sighvatsson kjøpte rettighetene til å lage en Hollywood-versjon av filmen i forrige måned. I helgen bekreftet Sighvatsson overfor den islandske avisa Morgunbladid at filmens hovedrolleinnehaver er klar. Kevin Spacey skal spille Elling, og selskapet er for tiden i dialog med Edward Norton, som er tiltenkt rollen som Kjell Bjarne.

Den norske «Elling»-produsenten Dag Alvberg kjente i går ikke til at Spacey hadde sagt ja, men bekrefter at det har vært forhandlinger.

- Lykke til

Petter Næss synes det er gode nyheter, men lurer på om ikke Spacey er litt for gammel.

- Jeg trodde mer på en type som Tom Hanks, og John Goodman som Kjell Bjarne. Jeg synes jo Spacey er en veldig god skuespiller, men han er ganske hemmelighetsfull og skjult, sier Næss.

Sighvatsson sier at Oscar-vinneren av 2000 ikke trengte lang betenkningstid.

- Da Kevin Spacey hadde sett filmen var den saken avgjort, sier han.

Per Chr. Ellefsen, som spilte norske Elling, ser fram til å se Spacey i rollen.

- Jeg ønsker ham lykke til, det blir sikkert en utfordring for ham. Jeg stiller opp, jeg, hvis han skulle trenge noen råd, sier Ellefsen til Aftenposten.

FIKK OSCAR: Spacey, som nå lanseres som ny Elling, fikk Oscar i 2000 for beste mannlige hovedrolle for filmen «American Beauty».
VILLE GJERNE HATT OSCAR: Per Chr. Ellefsen ville gjerne hatt en Oscar da «Elling» var nominert som beste utenlandske film tidligere i vinter. Viljen til å posere er det imidlertid ikke noe i veien med.