Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spacey og Malcovich på London-scene

Kevin Spacey redder Old Vic-teatret i London, og inviterer John Malcovich og Willem Dafoe til å spille mot seg på scenen.

Den kritikerroste filmskuespilleren ble den store Oscar-vinneren for sin rolle i «American Beauty» i fjor. Men Spacey har også en forkjærlighet for teater, særlig for Old Vic-teatret ved Waterloo i London. Da han var fem tok foreldrene ham med dit, og Spacey sier teatret gjorde et enormt inntrykk på ham.

I følge The Guardian vil skuespilleren tilbake til teaterscenen så fort som mulig, men han må først gjøre ferdig de fire filmene han har på programmet.

Pris på teaterscenen

Selv har skuespilleren spyttet i 100.000 pund (over 1,3 millioner kroner) for å redde teatret, som trenger minst en million pund for å overleve. I dag skal Spacey prøve å selge visjonen om et levende teater til investorer i City, Londons største business-område.

Spacey har selv spilt på Old Vic, og mottok prisen «beste mannlige skuespiller» under Olivier Awards i 1998, en teaterpris oppkalt etter Sir Laurence Olivier.

Drømmen er å spille mot Old Vics legendariske Peter O'Toole. I mellomtiden vil John Malcovich og Willem Dafoe være mer aktuelle som motspillere.

Kevin Spacey redder London-teater
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media