Spådde at EU skulle få fredsprisen i ny krimbok

- Vi kan vente voldsomme demonstrasjoner i tiden fram mot prisutdelingen.

SYNSK: I Eirik Wekres nye bok «Trollmannens læregutt» oppstår store demonstrasjoner i kjølvannet av at EU tildeles Nobels fredspris. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen  / SCANPIX
SYNSK: I Eirik Wekres nye bok «Trollmannens læregutt» oppstår store demonstrasjoner i kjølvannet av at EU tildeles Nobels fredspris. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Sånn her begynner «Trollmannens læregutt», krimboken Eirik Wekre slapp denne uken:

«Pressemelding 7. oktober

Den norske Nobelkomité har besluttet at Nobels fredspris skal tildeles Den europeiske union (EU). Europa har historisk vært preget av blodige konflikter. Eus arbeid for økonomisk vekst og stabilitet har bidratt sterkt til fred gjennom seks tiår (...)»Vi ringte ham så snart det ble klart at scenariet fra krimboka nå blir til virkelighet.

Synsk krimforfatter? - Er du synsk, Eirik Wekre? - Jeg er ikke synsk, men jeg synes nobelkomiteen har gjort det eneste fornuftige. Ingen andre kandidater når EU til anklene. EU er ansett som den viktigste brikken til å få en mørk, globalisert verden til å vokse i positiv retning. EU har også vist at de klarer å holde fred, så jeg synes det er en veldig fortjent vinner. Det er også utrolig godt timet nå som den økonomiske krisen nærmer seg et slags klimaks, sier Eirik Wekre.

- Det er greit å få en påminnelse om at på tross av kortsiktige økonomiske problemer, hadde krig vært mye verre. Vi klarer faktisk å holde fred gjennom EU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer