Spain-plate i basskofferten

Debutplata "Blue Moods of Spain" ble rost opp i skyene. Nå gjester frontfigur Josh Haden Oslo med forsmak på ny Spain-plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den amerikanske gruppa Spain fikk stående ovasjoner for debutalbumet "The Blue Moods Of Spain" i 1995. Dagbladets anmelder beskrev plata som "en av vinterens store, musikalske overraskelser fra USA" og frontfigur Josh Haden ble beskrevet som en "hvis stemme lager snikende sugemerker på tilværelsen".

Også album nummer to "She Haunts My Dreams" fra 1999, høstet superlativer, og begge platene fikk en femmer på terningen i Dagbladet.

Josh Haden er sønn av jazzbassistlegenden Charlie Haden, så jazzen har han i blodet. Men platene til Spain heller mer mot laidback jazzinspirert melankolirock - i sirupstempo. Et massivt lydbilde skjært ned til beinet, med Hadens intenst monotone stemme som bærende element.

Nå er Spain klar med sitt tredje album "I Believe", som vil bli sluppet 15. mai. Josh Haden, som er vokalist, bassist og låtskriver i gruppa, holder i dag en liten intimkonsert på Mono for å lade opp release-stemninga. Med både nytt og gammelt fra Spain-repertoaret.

Les mer om Spain på den offisielle fansiden deres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer