Span-sex med bestemor

I en ny Span-video har vokalist Jarle Bernhoft sex med en kvinne på 77 år.

Den samme dama pryder coveret på det ferske albumet «vs. Time».

-  Vi kom tilfeldigvis over bildet, som ble tatt et sted på Grünerløkka. Ingen visste hvem hun var, så vi måtte henge det opp i flere butikker før vi fant det ut. Hun heter Kari B. Svendsen og er ei dame med trøkk, som måtte være med i videoen.

Videosex

Forrige uke ble opptakene til «Outside» ferdiggjort. Den ble ikke filmet i vanlig forstand, men skal bestå av 9000 stillbilder som settes sammen. Kari B. Svendsen spiller en gammel dame som har en våt drøm om en ung mann. Mannen er Span-sanger Jarle Bernhoft, som spiller seg selv som ung og som 80-åring.

-  Coverdama i filmen er gammel og skrullete, og klarer ikke å skille tid og sted lenger. Derfor drømmer hun en jevngammel herre inn i en langt yngre kropp.

-  Og det ender med sex, eller så mye av det som er forsvarlig å vise på video, sier Bernhoft.

Utlandet forsvant

Når han ikke flørter og står i med gamle damer, er han kjæreste og samboer med Dadafon-sanger Kristin Asbjørnsen. De lever begge et hektisk turnéliv.

-  Vi har en tendens til å møtes i døra, én på vei ut og én på vei inn, sier Bernhoft.

Span var bandet som skulle erobre verden. De fikk platekontrakt med Island i England og Interscope i USA. I dag er de herrer i sitt eget plateselskap Johnny Nowhere Records.

-  Vi var aldri så opptatt av utlandet som det framgikk i mediene. Vi oppnådde aldri mer enn undergrunnsstatus i England med 30 000 solgte plater, like mye som i Norge av debutalbumet «Mass Distraction». Nå har vi frihet til å jobbe i vårt tempo og disponere vår egen tid, sier gitarist Fridtjof Nilsen.

Ikke så umiddelbar

-  Fokuset på musikken har en tendens til å forsvinne når man er en liten del av et stort maskineri. Man er prisgitt andres avgjørelser hele tida. Vi har aldri sutret, men nå har vi det bedre enn noensinne, slår gutta fast.

Span mener at det nye albumet «Vs. Time» ikke er så umiddelbar som debuten, men at låtene har mer slitestyrke.

-  Vi har bevisst ødelagt det umiddelbare og forandret på hitformelen, sier Bernhoft.

Span har også fått et nytt medlem. I fjor sluttet Vemund Stavnes, og ble erstattet av Fredrikstad-karen Kim Nordbæk.

GAMLEMOR: Jarle Bernhoft har et heftig forhold til drømmekvinne (77), Kari B. Svendsen, i videoen til «Outside».