Spanderer plateinnspilling på Anne

Etter halvannet år med sviende avslag fra alle plateselskap var Anne Grimstad Fjeld i ferd med å gi opp drømmen om egen CD. Da traff hun finanskjendisen Peter Warren. Han nølte ikke med responsen: - Gå i studio, og send regninga til meg.

Den mektige finanspersonligheten Peter Warren er sjefmekler i Finansbanken, det nærmeste vi i Norge kommer en aksjeguru - og en venn av familien til Annes mann. Som sjefmekler har han ansvaret for hvordan flere hundre millioner kroner beveger seg på verdensmarkedet.

- Vi møttes i fjor sommer, og han spurte hva jeg holdt på med for tida. Jeg fortalte om slitet med å få platekontrakt, og han ble interessert og spurte hvor mye det koster å gi ut en plate . Jeg f orklarte at jeg trengte studio, musikere og så videre. «Gå i gang, du, og send regninga til meg,» fikk jeg til svar. Og nå kommer plata ut 8. mai, forteller Anne.

Blomster og barnefødsler

Hun har tidligere laget barne-tv-serien «Seljåsen», har drevet med sang og musikk siden barndommen. Nå er hun bosatt i Bø i Telemark med mann og fire barn.

- En voksen kvinne som gir ut sanger om blomster og barnefødsler - på norsk - har ikke en sjanse til å få gitt ut plate på vanlig måte. I hvert fall er det vanskelig. Nå får jeg muligheten likevel, takket være Peter Warren, sier Anne.

Plata «Tein» inneholder 14 alvorlige og humørfylte sanger om ulike stadier i et kvinneliv. Anne har skrevet tekstene selv, mens Egil Ødegård har komponert musikken.

Matpause

- Jeg skriver mye om naturen og om det som omgir meg i livet mitt. Jeg kunne ikke beskrevet norsk natur på engelsk, det sier seg selv. Jeg håper det fortsatt fins voksne mennesker der ute som liker sanger med norske tekster, sier Anne.

Om det blir noen turnévirksomhet etter at plata er kommet, vet ingen ennå. Men Anne er klar:

- Jeg hadde en konsert i Seljord med noe av materialet fra plata. Først en halvtimes konsert med lysbilder tatt av en naturfotograf, så en times matpause og så en halvtimes konsert til. Det var en form jeg likte veldig godt, sier hun. Nå gjenstår det bare å mikse musikken, så går «Tein» i trykken.

Peter Warren var i går utilgjengelig for kommentar om sin nye bigeskjeft.