Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spanjolene faller for norsk film

«Sønner» kjemper om priser i San Sebastian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanjolene faller for norske «Sønner», som kjemper om to av hovedprisene under den prestisjetunge filmfestivalen i San Sebastian.

I alt har den arrangørene i den pittoreske, baskiske kystbyen plukket ut 18 filmer fra hele verden i programmet for nye regissører og manusforfattere, melder festivalen på sine egne nettsider.

«Sønner» er regissert av Erik Richter Strand og manusforfatter er Thomas Seeberg Torjussen. Filmen handler om en badevakt som oppdager at det har skjedd seksuelle overgrep på hans eget territorium. Men godhjertede Lars, spilt av Nils Jørgen «Jøgge» Kaalstad, sliter med temperamentet – og dras inn i et hevndrama.

Filmfestivalen i San Sebastian går av stabelen 21.-30. september, og «Sønner» konkurrerer om «Premio Altadis/Nuevos Directores» (nye regissører) og «Premio Montblanc de Nuevos Guionistas» (nye manusforfattere). Blant konkurrentene er islandske Ragnar Bragasons «Born» og danske Peter Schønau Fogs «Kunsten å gråte i kor», samt fire spanske filmer.

«Sønner» får dessuten æren av å avslutte Den norske filmfestivalen i Haugesund neste torsdag, mens det øvrige kinopublikummet må vente med å se filmen til den norske kinopremieren 15. september.

(ANB)

KJEMPER OM PRISER: Erik Richter Strands «Sønner» skal vises i Spania. FOTO: FILMWEB
KJEMPER OM PRISER: Erik Richter Strands «Sønner» skal vises i Spania. FOTO: FILMWEB Vis mer