SOVE-TV: Napflix har utelukkende kjedelig, søvndyssende innhold. Foto: NTB Scanpix
SOVE-TV: Napflix har utelukkende kjedelig, søvndyssende innhold. Foto: NTB ScanpixVis mer

Napflix

Spansk «Netflix» tilbyr kun innhold som får deg til å sovne

NRK kan muligens ha fått sterk konkurranse i sakte-tv-segmentet etter at strømmetjenesten Napflix ble lansert forrige uke.

(Dagbladet): Drømmer du om å bli dysset i søvn av sendinger som «World Dog Show 2014 Helsinki, «Koala Slow Life» og «Cars in the Rain Highway»?

Spanske Napflix spiller åpenbart på navnet til «konkurrenten», men der stopper nok sammenlikningen. Der Netflix har som mål å holde deg gående i timesvis med strømmeinnhold, har Napflix bare et formål: Å sørge for at du sovner.

- Ideen er å gjøre underholdning kjedelig, sier en av to Napflix-grunnleggere, spanske Victor Gutierrez de Tena (31) til nyhetsbyrået AFP.

- Napflix kan bli noe som minner oss om ting fra barndommen. For eksempel skoletimer etter lunsj, og tv-serier man så på etter måltider som bare fortsatte og fortsatte, hvor det ikke gikk an å miste handlingen, fortsetter han.

Kongelige bryllup, lange forelesninger om kvantefysikk og et brasiliansk formel 1-race fra 2001 er blant tilbudet til trøtte tv-tittere.

Napflix ble lansert for en uke siden, og er gratis. Den spesielle strømmetjenesten er blitt omtalt av en rekke medier, og faller inn i rekken av underholdningstilbud som er skapt for å sørge for at brukerne slapper av.

The Guardian passer blant annet på å omtale landet som har «sjefsdovendyret i sakte-tv-klubben», NRK, i sin artikkel:

- Et cruise over flere dager gjennom fjordene i Norge hadde 3,2 millioner seere (i et land med fem millioner innbyggere). Folk møtte opp for å vinke til skipet og hadde med seg plakater, skriver den fortsatt fascinerte, britiske avisa.

Slagordet til Napflix er passende nok «Vi tar siesta til neste nivå». Det gjenstår å se om både logo og konsept ligner litt for mye for den kommersielle og gigantiske «storebroren».