Spansk spenning i Roma

Finurlig spenningsroman fra Roma under andre verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Til tross for tittelen og omslaget, så er ikke «Skaperens kart» enda en spenningsroman om mystiske konspirasjoner og gamle manuskripter. Derimot er den en beretning fra andre verdenskrig, slik den ble opplevd av en ung spansk mann i eksil i Roma.

Fascister

Forfatteren Emilio Calderón var stipendiat ved Det spanske akademi i Roma for noen år siden, og det var da han fikk ideen til historien om den spanske arkitektstudenten José Maria Hurtado, den katalanske bibliotekaren Montserrat Fábregas og den italienske fyrsten Junio Valerio Cima Vivarina. Mens både José og den vakre Montse forakter Franco og andre fascister, er Junio en åpen beundrer av Italias sterke mann, Mussolini.

Snart begynner pengene å ta slutt for den lille gruppen mennesker som bor i Det spanske akademi, og for å få råd til mat begynner de å selge utvalgte bind fra den store boksamlingen. På den måten kommer de i kontakt med et antikvariat, og får vite at en av bøkene de selger inneholder en hemmelighet som de okkult-fascinerte nazistene er på jakt etter.

Spionasje

På denne måten trekkes José og Montse inn i et farlig spionasjenettverk i den italienske hovedstaden, samtidig som José blir engasjert som arkitekt av et stort firma som også har inngått kontrakter med nazistene. Og selv om handlingen i «Skaperens kart» nok er spennende, så er ikke dette en spenningsroman av den sorten som får deg til å bite negler. Handlingen beveger seg framover i ro og mak, og dreier seg ofte mer om hvordan man opplever å være midt i en krig enn hvordan det er å være spion.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer