- Spanske fjortiser verst

- Det er få limoer og damer med store pupper i forhold til alt arbeidet, konkluderer Espen Lind etter å popstjerne med verden som arbeidsfelt det siste halvåret. - Men jeg har ingen grunn til å klage. 300 hylende småjenter dukket opp da jeg skulle gjøre et stakkars radiointervju i Spania, forteller Lind.

Kveldens Spellemannpris kan bli et rent Lind-show. Går det som Dagbladet og andre med oss spår, sitter Tromsø-gutten igjen med tre priser når kameraene er slått av og nachspielet kan begynne på SAS-hotellet.

- Jeg ser på Spellemannprisen med barnlig lyst og tindrende øyne. Men ærlig talt, jeg synes jeg fortjener å vinne!

Damene hyler

Vunnet har i grunn Espen gjort mye av i det siste. Hans «When Susannah Cries» er en av vinterens og vårens store hits i Europa.

- Spania er verst. Der skriker og hyler folk i ett sett. De har ingen hemninger. Nylig spilte jeg for 5000 i Barcelona. Og folk var så ville at jeg ikke hørte min egen monitor engang! For å si det sånn: Det hjelper jo litt at omtrent hver tredje kvinne i Spania heter Susannah, også da, flirer Lind.
- Du er 27 år. Det hender ikke at du juger litt på alderen for å tekkes fjortisdamene nedover i Europa?

- Nei. Men jeg føler meg jo innimellom som en en gammel pervers gris når jeg blir intervjuet av det tyske idolbladet Bravo og de lurer på hva slags type damer jeg liker. Jeg passer alltid på å si at jeg liker modne damer. Jeg er ikke den sjette Backstreet Boy.

Beskytter privatlivet

Lind har blitt en streng beskytter av eget privatliv. Også når han gjør intervjuer i utlandet.

- Gir jeg bort privatlivet mitt har jeg ingenting igjen. Når Se og Hør dukker opp hjemme hos foreldrene til ekskjærester, da er det på tide å si stopp, melder Lind.

Til sammen har Espen gjort 1100 interjvuer på et halv år. Slik gjør fort at popstjernelivet blir kraftig oppskrytt.

- Jeg vil nødig sutre. Jeg har jo alltid påstått at norske artister ikke jobber nok, men at det var så mye innsats som skulle til hadde jeg ikke trodd. Det tar på å kjøre 12- 14-timersdager hver dag i et halvt år.

- Nå savner jeg først og fremst det å lage musikk. Jeg er som en gammel sirkushest som savner studioet mitt. Man blir fort lei av å se sitt eget bilde i avisa. Jeg har funnet ut at det som driver meg framover nå er at jeg om noen måneder kan få begynne å lage en ny plate.

- Føler du deg ofte som en nyttig idiot når du reiser rundt på promo-turneer?
- Jeg er jo en nyttig idiot, sier han og bryter ut i latter.

- Nei, men det er faktisk litt sant. Når jeg kommer hjem til meg sjøl, savner jeg en plan som sier at klokka 10 skal jeg gå i butikken og klokka 11 må jeg gå på do. Så strigla er livet mitt blitt!

NOK ET INTERVJU: Espen Lind slapper av i Oslo før Spelemannpris-utdelingen. - Jeg synes jeg fortjener å vinne, sier tromsøværingen.