Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spanske følelser

Flott at Sandrew Metronome nå gir ut de fire siste filmene til Pedro Almodsvar. Synd at bare én av dem har fått noe tileggsmateriale.

Ser du disse filmene i kronologisk rekkefølge er det tydelig hvordan Spanias fremste regissør på mange, mange år, har utviklet seg. Hans siste filmer har helt klart beholdt hans fingeravtrykk og skråe blikk, samtidig som de er blitt bredere- og mer gripende. Pakken består av «Kika» (1993), «Live Flesh» (1997), «Alt om min mor» (1999) og fjorårets mesterverk «Snakk til henne» (terningkast fem i Dagbladet).

Men så var det dette med å utnytte DVD-formatet. Teknisk kvalitet er grei nok, men synd at «Kika» presenteres i vanlig TV-format 1.33:1, og at bare «Snakk til henne» har fått Dolby 5.1 lydspor. Bonusstoffet på «Snakk til henne» består av en en lang ramse promointervjuer, tjue minutter med opptak fra innspillingen, billedgalleri, trailere osv. Altså heller ikke noe å hoppe i taket av. Når en har med så spennende regissører å gjøre, blir savnet av en følgekommentar påtagelig. Filmene i seg sjøl fortjener en plass i samlingen, og prisen frister for å kjøpe hele pakka: 599 kr, mot 199 for hver enkelt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media