Spår norsk nettavisdød

Nettavisen-gründer tror på sammenslåing.

DYSTER SPÅDOM FOR NETTAVISENE: Administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Opplysningen 1881 grunnla i sin tid Nettavisen. Nå spår han norske nettavisers død.
Foto: Morten Holm / SCANPIX .
DYSTER SPÅDOM FOR NETTAVISENE: Administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Opplysningen 1881 grunnla i sin tid Nettavisen. Nå spår han norske nettavisers død. Foto: Morten Holm / SCANPIX .Vis mer

En rekke nettaviser vil forsvinne eller gå sammen med andre for å overleve, tror Nettavisen-gründer Stig Eide Sivertsen.

Sivertsen, som var med på å grunnlegge Nettavisen i 1996, er i dag administrerende direktør i Opplysningen 1881. Hans spådom er at mange norske nettsteder vil få økonomiske problemer.

— På nettet er det først og fremst de store nettstedene som tiltrekker seg annonsekronene. Faller du ut av topp tre eller topp fem i ditt marked, er du i trøbbel. Da får du svi for at nettavisene ligner hverandre. Dette særtrekket ved nettet er blitt stadig tydeligere, og skiller seg fra TV, sier Sivertsen til Aftenposten.

Sivertsen ble rik da det svenske selskapet Spray kjøpte Nettavisen høsten 1999 for 180 millioner. Han tror ikke det blir så mye penger å tjene i bransjen framover.

— Inntektsstrømmen blir mindre i den digitale verden. Og søkeordannonseringen er på fremmarsj, kanskje på bekostning av de tradisjonelle bannerannonsene som har vært nettavisenes viktige inntektskilde, sier Sivertsen.

— Mellomstore nettsteder som ikke skaffer seg herredømme i enkelte nisjer, havner i skyggen av de store. Det straffer seg økonomisk, mener Sivertsen.

(NTB)