Spår ny ebok-bølge

- En viktig hindring er fjernet.

FULL AV FORHÅPNING: Kristenn Einarsson håper avtalen vil gjøre det lettere å få til norsk vekst i et aggressivt internasjonalt marked. Foto: Steinar Buholm
FULL AV FORHÅPNING: Kristenn Einarsson håper avtalen vil gjøre det lettere å få til norsk vekst i et aggressivt internasjonalt marked. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ny bransjeavtale lager en felles mal for hvordan sakprosaforfatterne kan selge forleggere rettighetene til å publisere bøkene som ebok. Den er viktig for å være med på en utvikling som allerede går i turbofart i utlandet, skal vi tro generalsekretær i Norsk forfatter- og oversetterforening (NFF), Trond Andreassen.  - Dette er viktig kulturpolitisk. Med avtalen skaper vi et grunnlag for at bøker på norsk skrevet av norske forfattere kan komme ut på internett og konkurrere med de engelske og amerikanske aktørene, sier Andreassen.

Utgiveroffensiv Kirstenn Einarsson i Forleggerforeningen spår at en bølge av utgivelser kan følge av avtalen.

- Undersøkelsene våre antyder at vi innen utløpet av året vil få 3000 nye eboktitler, og innen utgangen av neste år vil tallet ligge et sted mellom 6000 og 10 000, sier direktøren Einarsson.

- Men hvor mange av de utgivelsene som blir sakprosa, vet vi ikke, sier han.

Forbeholden forlegger For forleggerne selv løser avtalen imidlertid bare et av flere problemer på veien mot en ebok-revolusjon.

- Avtalen har fjernet en viktig hindring, og vi tror markedet er modent for sakprosa på ebok. Men vi har ikke kapasiteten til å løse alt det tekniske enda. Sakprosa er ofte fullt av bilder og referanser, så manusene krever mye etterbehandling før de kan utgis på ebok, sier Nordanger, forlagssjef i Spartacus. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer