Spar pengene og kreftene dine

Kronisk syke bør prioritere skolemedisin.

KRONISK SYKDOM: Man bør prioritere behandlingsformene med dokumentert effekt, mener innleggsforfatteren. illustrasjonsfoto: Ole C. H. Thomassen
KRONISK SYKDOM: Man bør prioritere behandlingsformene med dokumentert effekt, mener innleggsforfatteren. illustrasjonsfoto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mennesker med alvorlig, kronisk sykdom, som leddgikt, bør oppsøke legehjelp og starte med behandlingen legen anbefaler. Mange kronisk syke må regne med å få redusert inntekt. Da bør man prioritere behandlingsformene med dokumentert effekt, også dersom man har penger til overs i dagligøkonomien. For revmatikere kan dette for eksempel være behandlingsreiser til utlandet der de vil kunne få fysioterapi og trene daglig i et gunstig klima.

For revmatikere er også forhøyede kostnader til skotøy og strøm vanlig, og en del pasientgrupper må betale høye egenandeler for å få behandling hos fysioterapeut her hjemme. Vedlikeholdsbehandling av huden for pasienter med psoriasis kan medføre betydelige kostnader.

Alternativ medisin innebærer ofte betydelige utgifter til ulike apparater og dietter. Det vil være et sjansespill for kronikere med utsikter til reduserte inntekter å bruke penger på alternativ medisin på bekostning av behandling som har dokumentert effekt. Det stilles ingen krav til autorisasjon eller utdanning for behandlere innen alternativ medisin, noe som ikke bidrar til å skape tillit til den behandlingen de foreskriver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer