Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spar penger på utenlandske nettbokhandlere

Ta en runde på nettet før du går i bokhandelen. En undersøkelse Dagbladet :på nettet har gjort viser at det er hundrelapper å spare ved å kjøpe bøker i utenlandske nettbokhandlere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mange tilfeller slipper du unna med halve summen ved å bestille over nettet. Men vær oppmerksom på at frakt kommer i tillegg. Se hele lista nederst på siden.

Merker konkurransen

Det er spesielt på fagbøker du kan spare penger. Mens John Maynard-Smiths Origins of Life koster 313 kroner på Akademika, slipper du unna med 117 kroner hos Amazon.

Og norske bokhandlere innrømmer at de merker konkurransen fra nettutsalgene. Cecilie Iversen, butikksjef ved Akademikas avdeling på Blindern, sier at salget av engelsk faglitteratur har gått noe ned, men det er vanskelig å si noe entydig om hvor årsaken til dette ligger:

- Noe kan skyldes konkurranse fra nettbokhandlere, men nedgangen er også naturlig siden studentmassen har blitt mindre de siste årene.

Tjener ikke

Iversen legger også vekt på at pris bare ett av flere momenter i en konkurransesituasjon:

- Akademikas styrke er at vi er tilgjengelige for studentene på universitetsområdet, studentene kommer innom og får god service fra ulike fagkonsulenter, og får bøkene med seg der og da. Det er vanskelig for Akademika å konkurrere med amazon på pris, amazon tjener enda ingen penger på sin virksomhet, mens vi selvfølgelig er helt avhengige av fortjeneste for å kunne holde bokhandelen vår i gang, sier Iversen.

Amazon vil ikke opplyse om hvor mye bøker de har solgt til Norge siste kvartal.

Bruker Amazon

Harald Sommerseth, hovedfagsstudent ved insitutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, er flittig bruker av amazon:

- Bøkene er billige og utvalget stort, jeg finner mange bøker her som jeg ellers ikke ville funnet i norske bokhandlere. Hittill i år har jeg kjøpt ca. 10 bøker relatert til faget jeg studerer, det tar en knapp uke fra jeg bestiller til jeg kan hente bøkene på posten, sier Sommerseth.

Listen nedenfor viser priser på 10 tilfeldig valgte titler hos Amazon og Akademika universitetsbokhandel i Oslo. Amazon i USA og Amazon i England opererer med ulike priser, og i listen nedenfor er kun de billigste alternativene på hver bok tatt med. Priser indikert med * gjelder priser på Amazon i England.

I tillegg til prisene kommer frakt som i en del tilfeller spiser opp prisforskjellen. Europa og USA opererer med ulike bokpriser, derfor er det lurt å sjekke priser opp mot hverandre for å finne ut hvor det er billigst å handle.

MERKER KONKURRANSEN: Butikksjefen ved Akademika på Blindern, Cecilie Iversen, innrømmer at de merker konkurransen fra utenlandske nettbokhandlere.
KJØPER: Harald Sommerseth kjøper gjerne bøker på nettet.