Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sparker redaktør og direktør

Styret i Halden Arbeiderblad gir finanskrisen skylda.

SPARKER REDAKTØR OG DIREKTØR: Styret i Halden Arbeiderblad har besluttet å gå til oppsigelse av redaktøren og direktøren i avisa. (FOTO: Faksimile Halden Arbeiderblad.)
SPARKER REDAKTØR OG DIREKTØR: Styret i Halden Arbeiderblad har besluttet å gå til oppsigelse av redaktøren og direktøren i avisa. (FOTO: Faksimile Halden Arbeiderblad.) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et ekstraordinært styremøte i ettermiddag bestemte styret i Halden Arbeiderblad at direktør Anne-Grethe Kolstad og redaktør Frode Rekve skulle sies opp.

Styreleder Harald Bjerge begrunner ifølge journalisten.no oppsigelsen med avisens dårlige økonomi.

Sist onsdag ba Bjerge redaktøren og direktøren for avisa om å si opp, Norsk Redaktørforening kalte henvendelsen da «en arbeidsulykke begått av en nyvalgt styreleder».

Vantro
Norsk Redaktørforening antok da at styrets flertall ikke delte Harald Bjerges holdning, men i dag vedtok et flertall i styret likevel å gå til oppsigelse av Rekve og Kolstad.

Da nyheten ble kjent i ettermiddag reagerte flere av de ansatte i avisen med vantro.

Klubbleder Anders Johansen skal ifølge NRK Østfold ha slitt med å holde tårene tilbake da nyheten ble kjent.

Juridisk hjelp
Rekve selv har svært få kommentarer til oppsigelsen og ville ikke svare direkte på spørsmål om han vurderer rettsak.

- Jeg har fått juridisk hjelp, sa redaktøren til NRK Østfold.

Leserne til Halden Arbeiderblad har også reagert på nyheten om Rekves oppsigelse, og det er opprettet underskriftskampanje for å beholde redaktøren på opprop.no samt en støttegruppe på Facebook
.

- Rekve gjør/har gjort en god jobb som redaktør ved at alle blir hørt, han er en modig redaktør som tør å si fra. Ved å fjerne Frode Rekve som redaktør i Halden Arbeiderblad er vi redd for at ytringsfriheten i Halden vil forsvinne, står det innledningsvis på opprop.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!