Sparker seg selv i baken

Espen Eckbo, Henrik Elvestad og Kristian Ødegård ville både lage TV-moro og drive litt gjøn med de mest populære TV-sjangrene som går på norsk TV. Nå kommer svaret: talkshowparodien «Tonight med Timothy Dahle».

De gjorde stor suksess med julekalenderen «Nissene på låven», der produksjonen ble stuntet fra dag til dag. Nå har de hatt et helt år på å lage en ny parodiserie, og venter spent på publikums dom. Serien starter i morgen kveld.

- Vi har vært med på å lage talkshow og realityprogram selv. Og nå skal vi lage en parodi på det samme. Det er samtidig et spark i baken på oss selv, mener Henrik Elvestad.

Lever videre

Håpet er at TV-serien kan få folk til å le av forskjellige typer poeng: både av de direkte vitsene, men også av parodien, sier Eckbo og Elvestad.

- Hvem har dere parodiert?

- Det er ikke slik at vi har satt oss ned og funnet personer vi vil parodiere, vi parodierer også talkshowformen. Men vi ønsket at Timothy Dahle skulle leve videre etter «Nissene på låven», og det føltes som en helt selvfølgelig utvikling at han gikk fra å være realitydeltaker til å få eget talkshow på TV2, sier Espen Eckbo om programmene, som kommer i åtte episoder, pluss en såkalt «bakomfilm» og highlightfilm. Blir det en suksess, er det helt uvisst om serien får noen fortsettelse. I utgangspunktet er serien en såkalt ensesongsserie.

Her er kjendisene

- Det blir veldig spennende å se hvordan folk mottar programmene. Det er første gangen vi har hatt et helt år på å lage en serie, og serien ble innspilt i NRKs studio.

- Vi ba TV2 om litt ekstra tid for å hindre at det gikk over stokk og stein, og nå er det bare å sette seg ned og vente på responsen, sier Elvestad, som har en håndfull karakterer i første episode. Flere kommer utover høsten.

Her er typene du får møte i første del av serien:

Timothy Dahle spilles av Henrik Elvestad.

Timothy (38) er født i Oldefjord i Finnmark. Han har hjemmekontor, i den forstand at han bor på kontoret sitt i Oslo for å spare penger. Han er ugift, har ingen barn og er samboer med hunden Tellus.

Har bakgrunn som mobiltelefonselger og kom til showbiz gjennom å spille gitar i coverlåtgruppa Cattypuss. Innså etter hvert at han var en bedre manager enn gitarist, og startet seinere Timo Management i Oslo. «Kvalitetssikring av publikumsretta underholdning» er Dahles spesiale. Var manager for Boyzvoice og deltok i 2001 i realityserien «Nissene på låven» for å skape blest om sitt eget firma.

PÅ TV

Tonight med Timothy Dahle.
I morgen TV2 kl. 21.50

Tar på seg flere og flere oppdrag selv og har nå fått tilbud om eget realityshow på TV2.

Steinar Hofthun spilles av Espen Eckbo.

Steinar (33) bor på Rodeløkka i Oslo, er singel, men er weekendpappa for datteren Frigg fra et useriøst forhold med en dame som jobber på et utested i Østfold.

Kom aldri inn på Romerike Folkehøgskole, men livnærer seg som billig standupkomiker og toastmaster for næringslivet og ble oppdaget av Dahle under en nykommeraften på Christian Kvart i april 2002.

Har hatt eget show, «Penger i kassa, baller i pungen».

Drømmer om egen TV-karriere, men ble refusert av TV3, der han ville lage «Kveldskveld».

Sexologen Kyrre Ekely spilles av Espen Eckbo. Kyrre er kinoaktuell med dokumentarfilmen «Gift med lillebror». Ekely er gjest i studio hos Timothy Dahle. Kyrre er både en mann på 42 år og en gutt på fire- fem år, mener han.

Karakteren er åpenbart inspirert av Esben Esther Pirelli Benestad.

Emilie Stray-Henriksen spilles av Line Verndal. Er en ung, vakker forretningskvinne som har arvet et helsekostimperium, og er talkshowgjest. Hennes karakter minner litt om Celina Midelfart.

Asbjørn Brekke spilles av Espen Eckbo. Han er kjent fra «Nissene på låven», og ble kontaktet av Timothy Dahle, som ville ha en norsk «Osbournes». Fonetisk likhet blir det derfor med «Asbjørns». I serien følger man Asbjørn i en slags dokumentar-/dramaserie, som følger hans liv fra siste uke. Antakelig ganske forskjellig fra livet til The Osbournes.

NYTT LIV: Asbjørn Brekke fra «Nissene på låven» dukker opp i Tonight-showet med sin egen reality-serie «Asbjørns», bare fonetisk sammenliknbart med MTVs «The Osbournes».
MORSOMME VENNER: Timothy Dahle (t.v.) fra Finnmark og Steinar Hofthun (t.h.) fra Oslo blir gjengangerne i Henrik Elvestad og Espen Eckbos parodi-TV-show.