Haim

Sparket agenten etter at mannlig kollega fikk betalt ti ganger mer

Bandet Haim fikk sjokk da de oppdaget forskjellsbehandlingen.

SINTE: Bandet Haim, med søstrene Este, Danielle og Alana Haim, reagerte kontant da de fant ut at de var underbetalt. Her under Brit Awards i London i februar. Foto: Vianney Le Caer / INVISION / NTB scanpix
SINTE: Bandet Haim, med søstrene Este, Danielle og Alana Haim, reagerte kontant da de fant ut at de var underbetalt. Her under Brit Awards i London i februar. Foto: Vianney Le Caer / INVISION / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bandet Haim snakker ut om hvordan de opplevde å bli forskjellsbehandlet under en musikkfestival, skriver musikkmagasinet NME.

I et intervju med det britiske livsstilsmagasinet Gracia, forteller de tre søstrene fra Los Angeles at de fikk betalt en tidel av hva en mannlig artist fikk betalt.

- Det er jævlig ikke engang å bli betalt halvparten. Men å bli betalt en tidel av summen? Det var helt sprøtt, sier Alana Haim (26).

Sammen med Este Haim (32) og Danielle Haim (29) spiller hun i bandet Haim, som ble et globalt fenomen med debutplata «Days Are Gone» i 2013.

- Sparket agenten vår

Kvinnene forteller at de opprinnelig ikke tenkte over summen de ble betalt for å spille på den ikke navngitte musikkfestivalen.

Ifølge bandet ble opptredenen solgt inn som en mulighet til å markedsføre bandet.

- Vi ble fortalt at honoraret vårt var veldig lavt fordi det å spille på festivalen kunne føre til at vi ble spilt mer på radio, sier Danielle Haim.

Men etterpå fant de ut at en annen mannlig artist fikk betalt ti ganger mer enn dem.

- Og på grunn av det, sparket vi agenten vår, sier Danielle Haim.

Søstrene understreker hvor godt samholdet er dem i mellom, og at dette hjalp dem med å reagerere kontant da de fant ut at de hadde blitt underbetalt.

- Jeg elsker søstrene mine så høyt, jeg legger livet mitt i deres hender. Vi er i dette sammen, sier Alana Haim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer