Sparket i gang Idol

Mariann Svendsen (17) var Idol-favoritt, men dummet seg ut på tv og røk ut. Nå har mandalsjenta tatt svart belte i karate. Og prøver igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mariann Svendsen (17) var Idol-favoritt, men dummet seg ut på tv og røk ut. Nå har mandalsjenta tatt svart belte i karate. Og prøver igjen.

KRISTIANSAND (Dagbladet): I går sparket hun i gang en ny Idol-sesong da hun - etter å ha grublet i to uker - stilte til audition sammen med drøyt 400 andre sørlendinger som vil bli en ny Jorun eller Ali.

-  Jeg vet ikke om dette er lurt. Det var tøft for meg forrige gang. Og egentlig er jeg her bare for å følge søskenbarnet mitt, hevdet Mariann da Dagbladet traff henne i køen i går.

-  Gi bånn gass!

Da var hun mest stemt for ikke å prøve igjen. Men ventetida roet nervene. Og da hun slapp innenfor dørene, støtte hun på juryleder Tone-Lise Skagefoss. Som strålte opp og omfavnet forrige sesongs mest uheldige forhåndsfavoritt:

-  Hei, Mariann! Er du her igjen? Jaja, du har vært gjennom dette før. Gi bånn gass! sa Tone Lise.

Og det gikk bra. Mariann tok seg enkelt over første hinder med sin versjon av «Son of a Preacherman». Seinere i helga møter hun til en siste utsiling sammen med en fjerdedel av gårsdagens 400 håpefulle.

-  Rita er bedre

-  Jeg fikk beskjed om at jeg sang bra, men at jeg må jobbe med overgangene. Huff, jeg vet ikke om jeg orker, sa Mariann til Dagbladet etterpå. Men det gjør hun nok.

Søskenbarnet Rita Svendsen fra Grimstad gikk også videre. Rita sang Sam Brown-låta «Stop».-  Hun har en fantastisk stemme. Bedre enn min, mener Mariann, som var en dommerfavoritt før semifinalene sist. Stemninga snudde etter at hun framførte Lene Marlins «Unforgiveable Sinner». Finalefavoritten gjorde en svak innsats og fikk høre det av dommerne. Og vite det av seerne.

Tok svart belte

-  Fullt fortjent. Jeg syntes faktisk dommerne var for snille, sa Mariann til Dagbladet den gang. Det står hun for i dag også.

-  Idol var en fantastisk opplevelse. Så seint som for ett år siden drev jeg ikke på med sang, og nå har jeg fått spillejobber, skal snart lage demoteip med to nyskrevne låter og blir gjenkjent på gata. Men det var riktig at jeg ikke nådde finalen sist. Jeg var sjuk og gjorde en dårlig jobb, innser Mariann.

Samtidig som romvenninna Jorun Stiansen vant Idol-finalen i Oslo Spektrum i mai, gikk tøffe Mariann opp til svart belte i karate. Og besto.

Syngende journalist

Nå sikter den høyt- og hardtsparkende jenta mot nye mål. 17-åringen ønsker å bli en syngende journalist.

-  Jeg ønsker å skrive om ting som folk bryr seg om - nærmiljø, ungdom og oppvekst, sier Mariann, som nå går sisteåret ved Mandal videregående skole.

-  Fikk Idol riktig vinner sist?

-  Ja. Jorun og jeg ble godt kjent, og hun har alt en Idol-vinner bør ha. Men det var hardt for meg da Ali røk ut, forteller Mariann Svendsen.

Juryleder Tone-Lise Skagefoss tror Mariann kan gjøre det bedre nå enn sist:

-  Jeg er spent på henne. Hun har en veldig fin stemme, og jeg håper hun er blitt tryggere på seg selv.

SVART BELTE: Etter at hun overraskende røk ut sist, konsentrerte Mariann Svendsen seg om å ta svart belte i karate. I går sparket hun i gang sesongens første Idol-audistion i Kristiansand i går.
SØSKENBARN: - Én av Svendsen\'an skal videre uansett, sa Mariann før hun og søskenbarnet Rita gikk inn og sang. Det gikk bra med begge to.
GJENSYN: Mariann fikk klem og lykke til da juryleder Tone-Lise Skagefoss oppdaget henne.
PINEBENKEN: Det er like før Mariann blir kalt inn for å synge «Son of a Preacherman».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer