Helge Lurås:

- Sparket på dagen

Resett-styret har sparket Helge Lurås fra avisa, skriver VG.

- SPARKET: VG skriver at Helge Lurås er sparket fra Resett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
- SPARKET: VG skriver at Helge Lurås er sparket fra Resett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helge Lurås bekrefter overfor VG mandag at han har blitt sparket. Lurås sier til avisa at han har blitt avskjediget på dagen.

Mandag holder styret i den alternative nettavisen generalforsamling. Forrige uke ble det kjent at Lurås er sykemeldt etter uenigheter mellom ham og styret over en lengre periode. I mellomtida er det Maria Zähler som har overtatt det redaksjonelle ansvaret for Resett.

Overfor Dagbladet sier Lurås at bakgrunnen er en langvarig konflikt.

- Det er et skittent spill og det tar oss ikke pent ut for noen av oss involverte. Jeg beklager til alle som har støttet og trodd på Resett og meg, skriver Lurås i en sms til Dagbladet.

- Halvparten sparket

Ifølge VG har halvparten av Resett-redaksjonen enten fått sparken, sagt opp eller blitt sykemeldt de siste ukene. Beskyldningene hagler angivelig fra de ulike frontene i avisen, og de skal beskylde hverandre for blant annet giftig arbeidsmiljø, trakassering og trygdebedragerier, skriver VG.

KRANGEL: På morgenen 6. januar skal tidligere president Donald Trump ha hatt en svært opphetet telefonsamtale med daværende visepresident Mike Pence. Video: AP Vis mer

Kontroverser

Fra avisas start i 2017 har det vært flere debatter rundt avisas innhold. To ganger har avisa blitt nektet medlemskap i Norsk Redaktørforening. Avslaget var begrunnet med at avisas gjentatte ganger har brutt pressens etiske regelverk, Vær Varsom-plakaten.

I en pressemelding fra 2020 skrev styret i Norsk Redaktørforening at de enstemmig kom fram til å avslå søknaden fra Lurås. Styret mente at Lurås ikke forholdt seg til alminnelige publistiske prinsipper.

Den gang sa Lurås til Kampanje at han var skuffet, men ikke overrasket. Han kalte avgjørelsen fra Redaktørforeningen for «prinsippløs».

- Så lenge vi ikke kan klages inn til PFU, har vi ingen mulighet til å forsvare oss. Forskere har også gått igjennom publiseringspraksisen til Resett. Det burde Redaktørforeningen tatt til etterretning, sa Lurås til Kampanje.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer