NY BOK I SERIE: Lars Saabye Christensen er ute med oppfølgeren til fjorårets suksessroman. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY BOK I SERIE: Lars Saabye Christensen er ute med oppfølgeren til fjorårets suksessroman. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Spås like stor suksess som med «Halvbroren»

Oppfølgeren til suksessboka «Byens spor» viser igjen hvor begavet Lars Saabye Christensen er som roman-poet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Før skrev jeg for å huske. Nå skriver jeg for å glemme», sier fortelleren i denne oppfølgeren til «Byens spor». Som etter en litt skravlete start blir nok en Lars Saabye Christensen-roman av edelt merke.

Vi er kommet til september 1956. Reklamemannen og begersvingeren Ewald Kristoffersen er død, og Maj er alene med den følsomme femtenåringen Jesper og Stine på syv.

Maj får jobb som sekretær i Ewalds reklamefirma Dek-Rek, og blir en av de mange enker som må velge bort sitt eget liv for å vie seg til barna. Men Eva tar et overraskende valg som bryter med det som forventes av en proper femtitallshusmor. Det skal komme til å koste henne dyrt.

Kunstnerroman

Utgangspunktet for «Byens spor» er protokollene fra Røde Kors-avdelingen på Fagerborg, som Saabye Christensen fant etter sin mors død. Disse sirlige referatene, alvorstunge inntil komikken, dannet ryggraden i bind én. Her har de en langt mer beskjeden rolle. For til tross for at tittelen på dette bindet er «Maj», beveger Saabye Christensen seg både i stemning og tematikk mot «Halvbroren». Dette blir etterhvert en oppvekst- og kunstnerroman - om den musikalske og følsomme særlingen Jesper. Akkompagnert av den optimistiske og naive vennen Jostein: Slaktersønnen som mistet hørselen og kanskje noe av forstanden i en ulykke, og som nå har satt seg som mål å bli rik.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn