Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Spås like stor suksess som med «Halvbroren»

Oppfølgeren til suksessboka «Byens spor» viser igjen hvor begavet Lars Saabye Christensen er som roman-poet.

NY BOK I SERIE: Lars Saabye Christensen er ute med oppfølgeren til fjorårets suksessroman. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY BOK I SERIE: Lars Saabye Christensen er ute med oppfølgeren til fjorårets suksessroman. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

«Før skrev jeg for å huske. Nå skriver jeg for å glemme», sier fortelleren i denne oppfølgeren til «Byens spor». Som etter en litt skravlete start blir nok en Lars Saabye Christensen-roman av edelt merke.

Vi er kommet til september 1956. Reklamemannen og begersvingeren Ewald Kristoffersen er død, og Maj er alene med den følsomme femtenåringen Jesper og Stine på syv.

Maj får jobb som sekretær i Ewalds reklamefirma Dek-Rek, og blir en av de mange enker som må velge bort sitt eget liv for å vie seg til barna. Men Eva tar et overraskende valg som bryter med det som forventes av en proper femtitallshusmor. Det skal komme til å koste henne dyrt.

Kunstnerroman

Utgangspunktet for «Byens spor» er protokollene fra Røde Kors-avdelingen på Fagerborg, som Saabye Christensen fant etter sin mors død. Disse sirlige referatene, alvorstunge inntil komikken, dannet ryggraden i bind én. Her har de en langt mer beskjeden rolle. For til tross for at tittelen på dette bindet er «Maj», beveger Saabye Christensen seg både i stemning og tematikk mot «Halvbroren». Dette blir etterhvert en oppvekst- og kunstnerroman - om den musikalske og følsomme særlingen Jesper. Akkompagnert av den optimistiske og naive vennen Jostein: Slaktersønnen som mistet hørselen og kanskje noe av forstanden i en ulykke, og som nå har satt seg som mål å bli rik.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?