Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spedalske popartister

Er Melodi Grand Prix verre enn leprabasillen for seriøse, norske artister? Man kan jo undre seg: Tre små kinesere er nemlig uønsket av studentene i Bø i Telemark fordi sanger Ulf Risnes har komponert et GP-bidrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I går skrev Dagbladet at bookinggruppa ved Kroa i Bø mener at bandet har mistet all troverdighet. Det skulle ikke mer til enn at sjefkineser Ulf Risnes takket ja til å lage en sang som skal framføres i den norske GP-finalen lørdag 28. februar.
  • Dessuten mener bookingsjef Vidar Skeie at trioens forrige plate er for dårlig. Det må han få lov til. Skeie synes at Risnes også ødelegger troverdigheten ved å produsere bandet Søsterhjemmet. I tillegg uttrykker studentene mistro til den nye Kineser-plata (det kommer faktisk to; én mer elektrisk og én i mer kjent Kineser-stil).
  • Det er greit at studenter er alternative og opprørske, men det kler dem ikke å ta på skylapper bak mørke, hippe solbriller. Verken studentene i Bø eller andre har hørt Risnes' GP-låt «Bare du og jeg» eller de 26 låtene som nylig er spilt inn. Å vrake et av Norges beste liveband med de argumentene er reaksjonært og latterlig.
  • To andre pop/rock-produsenter, David Eriksen og Kyrre Fritzner, har skrevet hver sin GP-låt i år. Hvis studenter i Bø danner skole, så bør vel disse to finne seg annet å gjøre - spedalske som de er.
  • Nå er GP langt ifra det mest spennende musikkforumet. Der fødes sjelden drivende god pop. Men som Ulf Risnes sier: - Det skader vel ikke at GP-sangene blir bedre.
  • Utenfor Norge kan det virke som om takhøyden er større når det gjelder hva musikere kan gjøre uten å risikere å ta livet av seg som artist. Svensktoppar er ikke sjangeren som har størst troverdighet, men i nabolandet skriver Per Gessle, Py Bäckman og Peter LeMarc m.fl. låter for Sven-Ingvars - og får ros.
  • «At band blir boikottet pga. GP, kan bare skje i Norge,» sier Ulf Risnes. Jeg frykter han har rett: GP-basillen gjør folk musikalsk spedalske.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!