Spedalske popartister

Er Melodi Grand Prix verre enn leprabasillen for seriøse, norske artister? Man kan jo undre seg: Tre små kinesere er nemlig uønsket av studentene i Bø i Telemark fordi sanger Ulf Risnes har komponert et GP-bidrag.

  • I går skrev Dagbladet at bookinggruppa ved Kroa i Bø mener at bandet har mistet all troverdighet. Det skulle ikke mer til enn at sjefkineser Ulf Risnes takket ja til å lage en sang som skal framføres i den norske GP-finalen lørdag 28. februar.
  • Dessuten mener bookingsjef Vidar Skeie at trioens forrige plate er for dårlig. Det må han få lov til. Skeie synes at Risnes også ødelegger troverdigheten ved å produsere bandet Søsterhjemmet. I tillegg uttrykker studentene mistro til den nye Kineser-plata (det kommer faktisk to; én mer elektrisk og én i mer kjent Kineser-stil).
  • Det er greit at studenter er alternative og opprørske, men det kler dem ikke å ta på skylapper bak mørke, hippe solbriller. Verken studentene i Bø eller andre har hørt Risnes' GP-låt «Bare du og jeg» eller de 26 låtene som nylig er spilt inn. Å vrake et av Norges beste liveband med de argumentene er reaksjonært og latterlig.
  • To andre pop/rock-produsenter, David Eriksen og Kyrre Fritzner, har skrevet hver sin GP-låt i år. Hvis studenter i Bø danner skole, så bør vel disse to finne seg annet å gjøre - spedalske som de er.
  • Nå er GP langt ifra det mest spennende musikkforumet. Der fødes sjelden drivende god pop. Men som Ulf Risnes sier: - Det skader vel ikke at GP-sangene blir bedre.
  • Utenfor Norge kan det virke som om takhøyden er større når det gjelder hva musikere kan gjøre uten å risikere å ta livet av seg som artist. Svensktoppar er ikke sjangeren som har størst troverdighet, men i nabolandet skriver Per Gessle, Py Bäckman og Peter LeMarc m.fl. låter for Sven-Ingvars - og får ros.
  • «At band blir boikottet pga. GP, kan bare skje i Norge,» sier Ulf Risnes. Jeg frykter han har rett: GP-basillen gjør folk musikalsk spedalske.