Speider etter børsoppgang

Hallvard Flatlands TV-fond er foreløpig ingen god butikk for dem som satset penger fra starten. De ville faktisk fått bedre avkastning ved å sette pengene på bok i banken, og det uten risiko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Satset du 50 000 kroner i TV-fondet når det ble opprettet i mars i år, ville du fått tilbake mindre penger i dag. Tidligere denne uka hadde TV-fondet bare steget 0,32 prosent, men når kostnadene er betalt får du tilbake 48 910 kroner. Med andre ord: Du hadde tapt 1 090 kroner. Plasserte du i stedet pengene i banken, f.eks. i Storebrand Bank, ville du tjent 793 kroner på samme tid. Forskjellen mellom de to spareformene er nesten 2 000 kroner.

Langsiktig

- Det er riktig at Globus TV-fond ikke er god butikk i øyeblikket, men på lang sikt er sparing i fond mer innbringende, sier investeringsdirektør Esben Hansen i fondet.

Hans jobb er å forutse hvilke børsnoterte selskaper som gir best avkastning for de 7 000 kundene i TV-fondet. TV-fondets midler er knyttet opp mot aksjer i oljesektoren. Ettersom oljeprisen er lav for tida, har inntektene uteblitt.

Det er ikke bare TV-titterne som har tapt penger på «Fredagsbørsen». Da programmet hadde premiere i mars, avslørte Flatland til Dagbladet at han selv hadde investert et sjusifret beløp i TV-fondet.

Satset selv

Om han har tatt ut pengene fra fondet eller om de står der fortsatt, er ukjent. Flatland er på ferie og ikke tilgjengelig for kommentar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer