Anmeldelse: Preoccupations - «Preoccupations»

Speiler at vi er tannhjul i markedsøkonomiens maskineri

Kinetisk postpunk.

MASKINISTER: Preoccupations andrealbum utfolder seg som en maskin. Det byr på en interessant, om ikke voldsomt underholdende lytteropplevelse, skriver vår anmelder. Foto: Promo.
MASKINISTER: Preoccupations andrealbum utfolder seg som en maskin. Det byr på en interessant, om ikke voldsomt underholdende lytteropplevelse, skriver vår anmelder. Foto: Promo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Postpunk er et radikalt innhold i en radikal form.

Preoccupations

Preoccupations

Plateselskap: Jagjaguwar

«Et produkt av overtenkning»
Se alle anmeldelser

Så når det selvtitulerte andrealbumet til kanadiske Preoccupations (tidl. Viet Cong) beveger seg som en maskin – forknytt, kjølig og mekanisk – er det et bevisst uttrykk for tiden vi lever i, der vi alle er tannhjul i markedsøkonomien.

På albumbeste «Monotony» messer nemlig frontmann Matt Flegel at den evinnelige likheten «is killing everyone».

Flere fikse grep som søker å understreke dette ubehaget finner sted i kulissene, som passasjen der kinetiske «Memory» elegant penser over i new wave eller øyeblikket da en strålende låt trer ut av de siste sekundene på «Forbidden».

Disse aspektene bidrar imidlertid til at «Preoccupations» fremstår som et produkt av overtenkning, i en slags frykt for at det å ha det ordentlig gøy i studio.

Sånn sett byr både Protomartyr og Ought – de to andre fremste postpunkbandene i dag – på langt mer underholdende lytteropplevelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer