SPEKTAKULÆRT: Videoen av Norge på langs vekker store følelser hos folk, ifølge regissør Grim Berge. Sammen med Visit Norway har de laget en spektakulær film for å lokke turister til landet, og for at nordmenn skal gjenoppdage Norge. Video: Natural Lights / www.nle.earth / Visit Norway Vis mer... Vis mer

Spektakulær film av Norge på langs:
- Folk blir rørt til tårer

Fra Lofoten til Kristiansand på 40 dager. 

(Dagbladet): - Formålet er å vise fram landet vårt, forteller Grim Berge, regissøren bak den drøye seks minutter lange filmen som viser kystnorge i vinterstid.

Unik sjarm

Sammen med Sven-Erik Knoff utgjør duoen filmselskapet «Natural Light».

I samarbeid med Visit Norway reiste de fra Lofoten til Kristiansand på 40 dager, med kameraer som filmet både høyt og lavt.

Byer som Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand blir portrettert i filmen, men for bergenseren Berge er det ikke noen tvil om hva som er favorittstedet.

- Av patriotiske grunner er byen som skiller seg mest ut, Bergen, men jeg synes at alle stedene har sin unike sjarm. Noen er mer overveldende enn andre, mens andre har en mer stille skjønnhet. Det finnes forskjellige typer styrker ved de ulike stedene.

- Vekker store følelser

Berge forteller Dagbladet at det ikke har stått på reaksjonene, og at resultatet ble over all forventning.

- Vi har fått utrolig mange tilbakemeldinger fra alle kanter. Det som er veldig gøy er at det er forbi det stadiet at det er «en fin film». Folk forteller oss at de blir rørt til tårer og at de blir inspirert. Man får verdsatt hvor godt land vi har. Det er fint å kunne vekke disse store følelsene hos folk, det er det vi vil.

Tidligere har teamet fått oppmerksomhet for sine «gulltåke»-videoer over Trondheim og Bergen, og det var sistnevnte som ble starten på det store prosjektet.

UNIKE BILDER: Da Grim Berge så ut av vinduet sitt i Bergen så han noe «helt eksepsjonelt». Han tok 1500 bilder for dette minuttet, som har fått over hundre tusen visninger på et halvt døgn. Video: Grim Berge / naturallight.earth. Se flere av bildene til Berge her: http://bit.ly/2gO50HP Vis mer

Verdsettelse av Norge

Videoen av Norge på langs ble publisert på Facebook på fredag, og der er den allerede sett over 130 000 ganger.

Se videoen øverst i saken.

Filmen er blitt døpt «Iconic Norway», og Berge forklarer navnevalget med at de ville fange nettopp det ikoniske ved landet.

- Jeg har filmet mye i utlandet, men det er når jeg kommer tilbake til Norge at jeg ser hvor unikt landet vårt er. Med filmen vil vi få flere til å verdsette og gjenoppdage Norge.

- Reisen har vært en helt fantastisk opplevelse. Man fikk se Norges unike skjønnhet, med sitt norrøne preg og sine fjell og fjorder.

VAKKERT: Grim Berge og Sven-Erik Knoff lagde den fortryllende videoen av Trondheim sett fra oven. Videoen har fått stor oppmerksomhet. Video: Natural Light Earth Grim Berge / Sven-Erik Knoff Vis mer Vis mer Vis mer