Anmeldelse: Maleficient, mistress of evil

Spektakulært og sausete

Maleficient-oppfølgeren består av litt ull og enda mer tull, og er en liten fornærmelse mot filmelskende feminister.

TRAILER: Angelina Jolie er tilbake i rollen som heks i «Maleficent». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Angelina Jolie snudde opp ned på «Tornerose»-eventyret forrige gang hun tok på seg de imponerende hornene til heksa Maleficent. Filmen fikk blandet mottakelse, men den feministiske vrien ble berømmet. Tornerose-historien var definitivt moden for oppgradering. Med metoo i bakhodet, er det unektelig noe ubehagelig med den sovende prinsessa som blir funnet av en ukjent fyr som valser inn og kysser henne - og får både henne og halve kongeriket som belønning.

«Maleficent» (2014) så det litt annerledes, og når oppfølgeren «Maleficent: Mistress of Evil» starter, vet vi at prinsesse Aurora (Elle Fanning) har blitt kronet til dronning, mens heksa er hennes gudmor og støttespiller.

Prins Philip har ennå ikke klart å manne seg opp til å fri. Men nå skal han til pers, dyttet fram av de tre skravlete tante-feene, som drømmer om kongelig bryllup og en union mellom Heilandet og nabolandet Ulstead.

Catfight!

Inn kommer Auroras blivende svigermor, dronning Ingrith (Michelle Pfeiffer). All verdens uskyldshvite perlesmykker (ja, det ser faktisk ut til at hun har på seg all verdens) klarer ikke å skjule at denne dama er en tiger i kattepusforkleding. Med onde planer (tenk Sarumann fra «Ringenes Herre»). Det er duket for årets catfight! Svart mot hvitt, liksom-ond mot liksom-snill, feer mot mennesker, gudmor mot svigermor. Tøff dame mot tøff dame!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer