Spektrum for smått

Selv ikke Oslo Spektrum ble svært nok for de stormannsgale gutta i Team Antonsen. Nå legger de ut 7000 nye billetter og byr på ekstraforestilling.

Fra i dag av kan du kjøpe billetter til det nye showet, som vil foregå lørdag 29. mai. Altså dagen etter den utsolgte første forestillingen.

- Opplegget er i ferd med å bli i overkant stort, selv for oss. Det nye showet blir nok ikke utsolgt like fort. Men jeg har tro på et glidende salg, sier Atle Antonsen.

Først ble Rockefeller for lite, med «bare» 1300 tilskuere. Så gutta flyttet sceneversjonen av tv-showet til Oslo Spektrum. De 7000 billettene ble revet bort uten annonsering. Nå har NRK og Team Antonsen bestemt seg for at to fulle hus er bedre enn ett.

Formidable utgifter

- Forhåpentligvis tidenes best betalte enkeltjobb, sier teamleder Atle Antonsen, som møter oss på kafé et latterbrøl unna Oslo Spektrum.

Han understreker riktignok at NRKs utgifter er formidable, og at overskuddet bare vil utgjøre en brøkdel av forventede billettinntekter på totalt 2,5 millioner kroner.

- Forrige gang vi snakket med dere, hadde dere én replikk klar: «Velkommen til Oslo Spektrum!» Hvor langt er dere kommet nå?

- Den replikken er fortsatt med. Vi har ikke strøket den. Trolig legger vi inn litt moro og kanskje et overraskende avslutningsnummer etter replikken. Så er vi der, tenker jeg. Det blir uskyldige og lekne greier. Jeg har tenkt å la eldstegutten min på åtte få se showet.

Akkurat da kommer Harald Eia. Iført joggedrakt og skisko. Han har vært på Kikut, har gått tre mil på ski, og er rystet over hvor mange seige skiløpere Norge har fostret:

Åndssvak kjempe

- De tusen beste skiløperne i Norge virker å være dødsgodt trent. Spesielt blant den eldre garde finnes det tydeligvis en skjult reserve. Men jeg starter alltid tidlig, sånn at jeg er førstemann på Kikut. Det er kult med lunsj på Kikut idet kafeen åpner klokka 11.

- Hva serverer de der? Vafler? spør Antonsen.

- Nei du. Der har de ciabatta, forteller Eia engasjert.

Før han går over til å analysere det å skulle underholde to ganger 7000 mennesker i Spektrum:

- Det er som å få en åndssvak kjempe til å le. Jeg vet det, for jeg har klart det før - på Spellemannprisen, sier Eia. Og illuderer hvordan latteren drønner høyere og høyere, og aldri gir seg på grunn av store lydforsinkelser.

Teamet ikke samlet

- Den latteren vi hører på scenen - er den mer å regne som eks-latter? spør Antonsen.

- Riktig, sier Eia. Hvorpå Antonsen konstaterer:

- Jeg får sørge for at jeg alltid har replikk rett etter deg da.

Team Antonsen er ikke kommet langt i planlegginga av Spektrum-showet:

- Så langt har vi ikke engang klart å samle alle fire til planlegging. Vi kommer nok til å hente inn noen høydepunkter fra tv-showet. Blant andre nye versjoner av Nederlenderen, Ekstra Joker Nord (med sønnen til Krøvel Velle Voll, femte generasjons trygdemottaker - red.) og «Karsji Brsjæmnæs». Internkonkurransen også. I tillegg kommer vi sikkert til å oppsøke publikum på en mer direkte måte. Og hele showet vil bli formidlet via storskjermet, lover Eia og Antonsen.

De sier at begge show vil ha en felles grunnstamme - men at gjestene vil variere fra fredag til lørdag:

- Mange gjester er nå i boks. De skal forbli overraskelser til vi går på scenen, håper halvparten av Norges mest stormannsgale kvartett.

STORE: Atle Antonsen og Harald Eia ruver i downtown Oslo.
ÅÅÅ, SÅ SMÅTT: - Oslo Spektrum er sååååååå lite. Jeg får vondt i fingerputene på tommel og pekefinger når jeg skal vise hvor lite Oslo Spektrum er, sier Harald Eia (t.h.) om hvorfor Team Antonsen setter opp ekstraforestilling. Atle Antonsen (t.v.) på sin side mener arenaen er ganske bred. I midten: Oslo Spektrum.