Spekulasjoner etter Eurovision-exit

Ungarn trekker seg fra Eurovision Song Contest. Flere kilder peker på konkurransens kobling til homofile miljøer som årsaken.

FIKK MYE NEGATIV OPPMERKSOMHET: Eurovision Song Contest er en arena som har blitt omfavnet av LHBTQ-miljøene. I land hvor ikke LHBTQ-rettigheter står sterkt, ble blant andre vinneren fra 2014, østerrikske Conchita Wurst, sterkt omdiskutert. Foto: NTB scanpix
FIKK MYE NEGATIV OPPMERKSOMHET: Eurovision Song Contest er en arena som har blitt omfavnet av LHBTQ-miljøene. I land hvor ikke LHBTQ-rettigheter står sterkt, ble blant andre vinneren fra 2014, østerrikske Conchita Wurst, sterkt omdiskutert. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ungarn vil ikke bli å se som deltakerland i neste års Eurovision Song Contest, melder The Guardian.

Landet har ikke gitt noen offisiell grunn for hvorfor de trekker seg. Men beslutningen kommer mens det politiske klimaet i landet blir mer homofiendtlig, skriver avisa.

En kilde på innsida av den ungarske rikskringkasteren MTVA sier til The Guardian at det er den sterke koblingen konkurransen har til LHBTQ-miljøet, som er årsaken til at Ungarn vil ut.

Familieverdier

Ungarns regjering og statsminister Viktor Orbán er negative til innvandring, og har innført en rekke tiltak for å fremme tradisjonelle familieverdier i landet. Landet har også et mye nærere forhold til Russland enn de fleste EU-land.

Ifølge The Guardian er kringkastingen i Ungarn tett knyttet til regjeringen, og har i stor grad spredt budskapet som regjeringen har kommet med rundt disse temaene.

En TV-kommentator har tidligere uttalt at å ikke delta i konkurransen vil være til det beste for landets mentale helse, og kalt konkurransen for «en armada av homoseksuelle krigsskip» («a homosexual flotilla», red.anm.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer