Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spekulativ tortur i reprise

Lite givende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: «Saw3» tar opp tråden etter «Saw2». Igjen er mennesker fanget i Jigsaws og hans lærlings helvetesfeller. Vi får se nærgående bilder av mennesker som får armer og føtter vrid til benpipene stikker ut gjennom huden. Vi får se maskiner som river brystkasser åpne. Vi får se scener så ufyselige at selv hardbarkede filmanmeldere plasserer en halv hånd over øynene. På den andre siden er filmen så innholdsløs hva gjelder story, at dette kun er interessant for dem som gleder seg over eksplisitt tortur. Noe som tydeligvis er mange. Filmen topper blant annet kinolisten i USA, og publikum besvimer som fluer under visning.

Sagt fra en som setter pris på god «splatter» og «gore»: Det eneste «Saw 3» makter, er å frambringe et snev av kvalme og nummenhet - et avkappet hode til, ja vel. Man slutter rett og slett å engasjere seg.

Der «Saw» var noe nytt og spennende, og der «Saw2» tok det et steg lenger og blant annet introduserte den geniale, men grusomme «sprøytefellen», er «Saw3» bare en innholdsløs og spekulativ affære.

image: Spekulativ tortur i reprise

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!