DEBATT

Debatt: Mangfold

Spekulativt misbruk av fakta, Sylvi Listhaug!

I Oslo Sør bor det rundt 120 nasjonaliteter. Her er det mangfold, ikke enfold.

SPEKULATIVT: Frp bruker egne definisjoner for å få fram et høyere tall enn det som ville komme fram med den allment aksepterte definisjonen av innvandrere. Dette er spekulativt og uholdbart, skriver innsenderen. Her møter nyutnevnt eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug, pressen på Frp's landsmøte, 3. mai. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SPEKULATIVT: Frp bruker egne definisjoner for å få fram et høyere tall enn det som ville komme fram med den allment aksepterte definisjonen av innvandrere. Dette er spekulativt og uholdbart, skriver innsenderen. Her møter nyutnevnt eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug, pressen på Frp's landsmøte, 3. mai. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Da Sylvi Listhaug atter en gang danderte gullkorset om egen hals og kuppet media den stille uka før påskehøytida var det ikke for å gjøre «døren høy og porten vid». Både utspillet om gettofisering og seinere utspill er kalkulert for å spre mistenksomhet og øke motsetninger blant folk.

Det mest oppsiktsvekkende er ikke at hun stigmatiserer beboere i Oslo sør og øst. Det er gammelt nytt. Nei, det mest oppsiktsvekkende er at Frp bestiller og bruker statistikk fra Statistisk sentralbyrå, der partiets definisjon av innvandrere ikke samsvarer med SSB sin definisjon. Hvorfor tyr Frp til bevisst faktafordreining og hvorfor bruker de ordet getto om store deler av Oslo by? Hva er hensikten, Listhaug?

Hva har rundt 38.000 mennesker fra 120 nasjoner i bydel Søndre Nordstrand til felles som gjør at du betegner oss som en getto? Er det andre enn Listhaug på stemmejakt som tjener på å bruke ordet getto om områder hvor folk lever godt med hverandre og attpåtil bor frivillig?

Søndre Nordstrand er Oslos eneste bydel som grenser til marka og til Fjorden. Det skal godt gjøres å finne en person her som føler seg tvangsplassert bak høye murer. Snakk om oss på en annen måte, Listhaug. Det er ikke slik du bidrar til at folk blir boende eller flytter hit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer