STØTTER KOMPISEN: Den nye streamingtjenesten Tidal lanseres i kveld. Så gjenstår det å se om det er med Kanye West på laget. Foto: NTB Scanpix
STØTTER KOMPISEN: Den nye streamingtjenesten Tidal lanseres i kveld. Så gjenstår det å se om det er med Kanye West på laget. Foto: NTB ScanpixVis mer

Spekulerer på at Kanye West, Daft Punk og et titalls stjerner vil holde igjen ny musikk fra Spotify

Klart for streamingkrig.

(Dagbladet): Det kan gå mot et realt bikkjeslagsmål i lekegrinda for musikkstreaming når Jay-Zs Tidal blir lansert i USA i kveld.

Stjerner som Beyoncé, Jack White, Kanye West, Rihanna, Madonna og Nicki Minaj har allerede startet en kampanje for streamingselskapet i sosiale medier, og den svenske teknologinettsiden Breakit hevder i dag at de sitter på informasjon om at flere av de nevnte artistene kommer til å droppe å gi ut ny musikk umiddelbart på Spotify når konkurrenten nå blir rullet ut til massene.

«Tidal-brukere som for eksempel vil høre Kanye Wests neste skive kan gjøre det med en gang, mens Spotify-brukere må vente i flere måneder», skriver nettsiden.

Breakit presiserer at det i første omgang vil gjelde for ny, hittil uutgitt musikk, men at det på et senere tidspunkt også kan komme til å gjelde hele artistkataloger for et tiltalls artister.

Dette kommer etter at den kjente underholdningsjournalisten Roger Friedman tidligere denne måneden meldte at Jay-Z hadde innkalt til et hemmelig stjernetungt møte i forkant av Grammy-utdelinga, der den nye streamingtjenesten hans sto på agendaen.

Rihanna ga i natt ut singelen «Bitch Better Have My Money», utgitt på Jay-Zs plateselskap Roc Nation. Den er eksempelvis allerede å høre hos Tidal, mens den på nåværende tidspunkt ikke er å finne hos Spotify.

- Vi vil tilby all musikken i verden på tjenesten vår, men det har vært sporadiske begrenisninger på Spotify helt siden tjenesten ble lansert. Vi vet av erfaring at disse tingene skjer, de kommer og går, og vi fortsetter å vokse eksponentielt gjennom å levere et bra produkt for våre brukere og artistene de elsker. Vi har hatt de siste albumene til Kanye West og Madonna tilgjengelige og vi har fremdeles deres kataloger på tjenesten vår, så du kan enkelt se at bortfallene fra tjenesten er veldig begrensede. De siste slippene til Drake og Kendrick Lamar viser også hvor vesentlig det er for deres egne karrierer at de er tilgjengelige på Spotify. Som igjen er vesentlig for plateselskapenes egen framgang, sier Spotifys pr-manager Malin Cumzelius i en kommentar.

I slutten av januar ble altså Wimp og Tidals eierselskap Aspiro forsøkt kjøpt av den velstående rapperen Jay-Z for 464 millioner kroner, før det hele gikk i orden tidligere denne måneden.

Hva Jay-Z ønsker å gjøre med tjenesten blir altså klart i kveld norsk tid, men sist uke ble det annonsert at han ikke kommer til å benytte navnet Wimp lenger, bare Tidal.

Kanye Wests nære kompanjong Che Pope røpet overfor Dagbladet under Bylarm at Kanye Wests nye album skulle være ferdig innen tre uker. 

Hvis det medfører riktighet, er det akkurat i tide til kveldens Tidal-lansering.

Billboard-journalist Keith Caulfield spekulerer blant annet på at albumet kan komme til å bli sluppet via kompisens tjeneste.