Spellemannprisen 2017:

Spellemann 2017 fjerner danseband som egen kategori: - Jeg frykter det kan bli vanskelig å komme tilbake igjen

«Ole Ivars»-musiker William Kristoffersen (65) er bekymret for den negative utviklingen.

TRIST: «Ole Ivars»-bassist og låtskriver William Kristoffersen synes det er både kjedelig og trist for danseband-sjangeren at Spellemannsprisen har fjernet dem som egen kategori. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
TRIST: «Ole Ivars»-bassist og låtskriver William Kristoffersen synes det er både kjedelig og trist for danseband-sjangeren at Spellemannsprisen har fjernet dem som egen kategori. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag kveld kunngjorde styret i Spellemann AS at de nå har valgt å fjerne Danseband som egen kategori fra og med i år.

De begrunner vedtaket med at det er for lite påmeldinger innen denne sjangeren.

«Med over 700 unike og 1350 påmeldinger totalt har Spellemann 2017 satt rekord i antall innsendte bidrag sammenlignet med tidligere år. Dessverre gjelder det ikke i Danseband-kategorien, som de siste årene har hatt en stor nedgang i antall påmeldinger» skriver de blant annet i pressemeldingen.

Veldig synd

- Dette er veldig synd, sier styreleder i Spellemann AS Marte Thorsby.

- Danseband er en sjanger med stor popularitet og et hengivent publikum over hele landet. Men antall påmeldte de siste fire årene kan tyde på at det ikke har vært stor nok rekruttering og nyutgivelser i denne kategorien på en stund. Med kun 8 påmeldte utgivelser i år ser vi det ikke naturlig å opprettholde Danseband som egen kategori, legger hun til.

Må ta i et tak

Dagbladet tok kontakt med bassist og låtskriver William Kristoffersen fra det populære dansebandet «Ole Ivars». De har til sammen vunnet hele åtte Spellemann-priser innen denne kategorien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer