Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spellemann-belønte Lukestar oppløses

Vil gi seg på topp, som Johann Olav Koss.

OVER OG UT: Bandet Lukestar, som består av medlemmene Marius Ergo, Jørgen Smådal Larsen, vokalist Truls Heggero (foran), Torbjørn Hafnor og Yngve Hilmo, spiller sin siste konsert 31. august.

Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet
OVER OG UT: Bandet Lukestar, som består av medlemmene Marius Ergo, Jørgen Smådal Larsen, vokalist Truls Heggero (foran), Torbjørn Hafnor og Yngve Hilmo, spiller sin siste konsert 31. august. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter tre album, hvorav ett vant Spellemannprisen for beste rockalbum i 2008, holder bandet Lukestar avslutningskonsert på Parkteatret i Oslo den 31. august.

- Vi er utrolig takknemmelige for alt vi har fått være med på og velger nå å gjøre som Jon Olav Koss, å gi oss på topp, skriver bandet i en pressemelding.

Under plateslippet av albumet «Lake Toba», kalte Dagbladet dem «glinsende popmelodier pakket inn i et tilsynelatende mildt eksentrisk, egenrådig og skrukkete indiepapir og surret inn i et pastellfarget hardcoregavebånd». Bandet ga ut sitt siste album i 2011.

- Vi har spilt i dette bandet over halve livet vårt og gitt ut alle albumene på eget label. Lukestar har i alle disse årene fulgt oss som en venn og innimellom også en slavedriver som har tatt oss med på ting vi bare kunne drømme om å få oppleve. Albumet «Taiga» fra 2011 fremstår for oss selv som fullendelsen av Lukestar sitt sound. 2011 er også et år som topper alt vi har opplevd, med Roskildefestivalen og fullsatt Rockefeller i spissen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media