Spellemann-dryss til Espen Lind

Espen Lind, Norges og Tromsøs ferskeste skudd på den internasjonale popstjernehimmelen, tok godt for seg av Spellemannprisene for 1997. Han fikk både prisen som beste artist, for beste sang med «When Susannah Cries» og som beste popsolist for «Red».

Bjørn Eidsvåg ble kåret til Årets Spellemann, da musikkbransjen i kveld feiret seg selv på sin årlige festaften i Chateau Neuf.

Hipt og høylydt

Den «hippeste» klassen, dance/techno, ble vunnet av Palace of Pleasure som snakket/sang seg fram til «Emperor Norton».

Gruppa sendte aftenens mest originale hilsen - til «Det kongelige norske Justisdepartementet, som sendte en av oss i fengsel i to måneder i fjor på denne tiden for å ha nektet å dra i det militære».

Kjendisstrøm

Det var kjendisenes aften, både på scenen og i salen. Blant prisutdelerne var Morten Harket, Lene «Barbie girl» Nystrøm, Wenchene Foss og Myhre og Hans-Petter Buraas. Gunnar og Bjarne delte ut prisen til hardrockerne, eller «djevelrockerne» som duoen kaller dem.

Rockeprisen gikk til «From The Makers of Ozium» og Poor Rich Ones.

Nykommer

Årets nykommer ble rockegruppa Locomotives med «Spin».

- Dere er jo så skjønne alle sammen, utbrøt prisutdeler Wenche Foss.

Mellom prisutdelinger, gledesutbrudd og takksigelser underholdt blant annet Vamp, DumDum boys, Nils Petter Molvær og Kirsten Bråthen Berg.

Under årets prisutdelig var utdelingen av Spellemannprisen for første gang todelt. Den første delen, ledet av Claus Wiese, var viet pop og rock. Deretter overtok Herborg Kråkevik andre avdeling, som blant annet omfattet kategoriene folkemusikk, gammeldans, jazz og viser.

ÅRETS ARTIST: Espen Lind fikk hele tre priser under årets Spellemannutdeling. Deriblant årets nyopprettede pris: Årets artist.