Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Spellemann kan forsvinne fra NRK

Også kontrakten med Stavanger konserthus utløper.

PÅ HJEMMEBANE: Kaizers Orchestra opptrådte på et NRK-sendt Spellemann-show i Stavanger i 2012. Til neste år kan det være slutt for både byen og kanalen i Spellemann-øyemed.
Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
PÅ HJEMMEBANE: Kaizers Orchestra opptrådte på et NRK-sendt Spellemann-show i Stavanger i 2012. Til neste år kan det være slutt for både byen og kanalen i Spellemann-øyemed. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet):  Spellemannsprisen er en årlig prisutdeling som feirer det norske musikkåret som har vært, med prestisjetunge priser og musikalske innslag. På lørdag går den av stabelen i Stavanger Konserthus.

Dette kan derimot være siste gang utdelingen vil foregå i Stavanger. Kontrakten Spellemannsprisen har med konserthuset utløper etter showet. Det sammen gjelder kontrakten med NRK, som nå sender showet.

Treårig kontrakt Marie Thorsby er styreleder i Spellemann AS, selskapet som arrangerer prisutdelingen. Hun bekrefter at begge kontraktene utløper.

- Vi opererer med treårskontrakter, og det stemmer at begge utløper nå, forteller Thorsby.

Hun vil ikke spekulere i hva som kommer til å skje fremover, og sier alt fokus for dem nå handler om lørdagens sending. Hun forteller derimot at de kommer til å foreta en vurdering etter showet, hvor de kommer til å vurdere situasjonen.
Eksternsjef i NRK, Petter Wallace, sier til Dagbladet at de skal diskutere dette når lørdagens show er ferdig. De har allerede avtalt møte med Spellemannstyret.

- Vi har allerede et møte planlagt. Vi føler NRK er et naturlig hjem for en slik sending, og føler slektskap til både emnet og Spellemann, forteller Wallace.

- Ikke Oslo Han meddeler også at Spellemannsprisen alltid har god seeroppslutning. Når det kommer til hvor prisene skal deles ut, vil han ikke ha det til Oslo.

- Vi ønsker å legge så mange av de store eventene som mulig utenfor Oslo. Vi som allmennkringaster vil nå ut til hele landet, og Oslo har jo alt annet.

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier at kanalen vil vurdere seriøst å få Spellemann over på TV 2 hvis muligheten skulle by seg.

- Spellemann er et fantastisk flott prosjekt som vi har hatt gleden av å ha på TV 2 i en periode. Skulle muligheten by seg igjen, vil vi selvsagt vurderte dette seriøst. Men først og fremst ønsker vi NRK masse lykke til med årets produksjon, sier Dahl.