Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Spellemann-komiteen må rydde og legge seg flat

Danseband-nominerte krever åpenhet etter juryfadesen.

«TENKTE AT ALT VAR I ORDEN»: - Jeg ble spurt om å være dommer, takket ja og tenkte at alt var i orden, også med dem som bestemmer dette her. Slik svarer Plumbo-frontmann Lars Erik Blokkhus på hvorfor han ikke erklærte seg inhabil som jurymedlem. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
«TENKTE AT ALT VAR I ORDEN»: - Jeg ble spurt om å være dommer, takket ja og tenkte at alt var i orden, også med dem som bestemmer dette her. Slik svarer Plumbo-frontmann Lars Erik Blokkhus på hvorfor han ikke erklærte seg inhabil som jurymedlem. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

Det har kommet mange reaksjoner etter at Dagbladet skrev at Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus satt i Spellemannjuryen som vurderte på en plate han selv har vært med på.

Nå ber nominerte i dansebandkategorien Spellemannkomiteen om å rydde opp og legge ballen død.

- Blokkhus' ansvar - Jeg fikk se jurysammensetningen i pausen under prisutdelingen, og stusset. Kjenner jo Lars-Erik og vet at han har skrevet låter og deltatt på plata til Spellemann-nominerte Anne Nørdsti, sier Per Kristian «PK» Støbakk i PK og Dansefolket, som var nominert i samme klasse.

Arnstein Tungvåg, sjefen i Dænsebændet, som fikk Spellemannprisen lørdag, er også rystet over at Blokkhus ikke erklærte seg inhabil.

- Lars Erik Blokhus burde selv ha meldt fra om sin inhabilitet som jurymedlem til Spellemannkomiteen da han ble forelagt Anne Nørdsti sin plate til bedømming. Jeg mener dette fullt og helt er hans ansvar, uttaler Dænsebændet-Tungvåg.

Selv om de nominerte ønsker åpenhet, legger likevel Spellemannledelsen lokk på saken.

Satt i forlegenhet Arnstein Tungvåg og «PK» Støbakk var sammen under Spellemannfesten og tenkte at det endelige resultatet kunne vært annerledes dersom Lars-Erik Blokkhus var blitt erstattet med et habilt jurymedlem.

PK Støbakk mener at Blokkhus' deltakelse i juryen har satt alle de tre nominerte i forlegenhet, og reagerer sterkt på at han selv ikke reagerte.

- Derfor mener jeg at Blokkhus og Spellemann-komiteen bør offentliggjøre hva han stemte. Det handler om å legge ballen dø og beklage. De må rydde og legge seg flate, sier «PK» Støbakk, som mener hemmelighold bare fører til spekulasjoner.

PK og Dansefolket har vært nominert til Spellemannprisen fire ganger, og håpet nå at det var deres tur. Men han unner Dænsebændet prisen.

Marte, rydd opp! - Det kunne vært skadelig for Anne Nørdsti og hennes karriere dersom hun hadde vunnet. Da hadde spekulasjonene for alvor gått. Dette har satt alle i forlegenhet, sier PK Støbakk og legger til:

- Nei, Marte. Nå får du rydde opp. (Marte Thorsby, styreleder Marte Thorsby i Spellemann).

Dænsebændet-Tungvåg er også for åpenhet:

- Når det gjelder og offentliggjøre jurymedlemmers stemmegivning så regner jeg med at det finnes klare statutter/reglement fra Spellemann sin side på dette og velger å forholde meg til det.

FIKK HARPA: Dænsebændet med Arnstein Tungvåg i spissen vant prisen Årets danseorkester under utdelingen av Spellemannprisen sist lørdag. Foto: NTB / Scanpix
FIKK HARPA: Dænsebændet med Arnstein Tungvåg i spissen vant prisen Årets danseorkester under utdelingen av Spellemannprisen sist lørdag. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

Anne Nørdsti ønsket ikke å uttale seg i saken.

- Blokkhus må svare Styreleder Marte Thorsby i Spellemann ønsker ikke å svare på Dagbladets spørsmål, men velger å sende den samme e-posten hun sendte tidligere i uka:

«Når vi plukker jurymedlemmer så sender vi dem en henvendelse hvor vi spør om de ønsker å være jury i en bestemt kategori, og presiserer at de ikke må være inhabile. Her har vi ikke blitt informert om inhabilitet, og har dessverre ikke fanget det opp på annen måte. Dette er naturligvis beklagelig. Vi vil gjennomgå våre rutiner for å se om vi kan sikre oss mot at dette skjer igjen, avslutter Thorsby».

Så legger hun følgende til i en ny sms:

«Det er hemmelig avstemming og vi går ikke ut med hva det enkelte jurymedlem stemmer. Det må evt. være Blokkhus selv som går ut med dette.»

Holder tett Heller ikke Lars Erik Blokkhus har ønske om å kaste mer lys over saken, og svarer på sms:

«Jeg ble spurt om å være dommer, takket ja og tenkte at alt var i orden, også med de som bestemmer dette her. Så tenkte ikke noe mer på det. Så jeg ga mine stemmer til forskjellige nominerte. Jeg er Ole Ivars fan, men de vant ikke..:) Og hun (Anne Nørdsti, red.anm) vant heller ikke, så da er vel saken grei.:) »

«Og jeg beklager at jeg ikke sa ifra, men tenkte heller ikke noe særlig på det.»

PK OG DANSEFOLKET: Per Kristian «PK» Støbakk ønsker full åpnehet i saken.
PK OG DANSEFOLKET: Per Kristian «PK» Støbakk ønsker full åpnehet i saken. Vis mer