Spellemann rett på pub

Kaizers Orchestra fikk sin første Spellemann i går kveld. Prisen havner rett på Sementen - Stavangers beste pub, ifølge gutta.

Trettiårsjubileet for Spellemannprisen foranlediget et veritabelt rush av gamle, nåværende og kommende norske storheter på artisthimmelen. Aldri har et større beite artister vært samlet i ett og samme arrangement.

Dette var kvelden da de unge nykommerne, som har gjort vei i vellinga både på radiobølgene og salgslistene, viste veteranene i bransjen at det er vidunderlig tilvekst i fotefarene deres. Sondre Lerche, Kaizers Orchestra og Röyksopp var det ikke mange som hadde et forhold til i fjor på denne tida. I år hadde til og med BBCs Radio 1 tatt turen til Oslo for å dekke Spellemannprisen. De var utelukkende opptatt av Röyksopp, men reporteren gikk rundt med en mine som tilsa at han var positivt overrasket over både showet og artistene.

Tønner og fat

I går var det stortromma den tidvis utskjelte Spellemann-komiteen slo på.

Stortrommer er også Kaizers Orchestras foretrukne instrument, eller rettere sagt, oljetønner. De tok prisen i den gjeve rockklassen, foran nesene på Vidar Busk, Kaada, Motorpsycho og Whopper.

- Denne prisen skal vi sette på Sementen, Stavangers beste pub. De skal få ha prisen så lenge de vil ha den, sa siddisene, som fikk pris i første forsøk.

- Stavanger-dialekten kan kanskje hindre et internasjonalt marked i å oppdage Kaizers Orchestra?

- Det er riktig for oss å synge på den dialekten vi snakker!

Hjemmebane

Det var tredje gang i løpet av knappe to uker at siddisene fikk delje på oljefatene sine i Oslo Spektrum. Tre fullsatte Spektrum... Gjør det noe med egoet?

- He, he! De to første gangene var vi special guests for Morten Abel, så det var ikke egentlig vårt publikum, men vi fikk nok noen nye venner i løpet av de konsertene også, mener Kaizers.

- Hva med beskyldningene om at dere har plagiert Bobby Brown? Kjenner dere den aktuelle låten?

- Å, kjenner den, ja, utbryter sekstetten, og gir seg ut i en minimedley av «Ompa til du dør» og Browns låt.

- Vi legger oss flate for kritikken og innrømmer alt! Men vi har noe mer å si Bobby Brown! Du må ta bedre vare på kona di! Hun ser ikke frisk ut nå, Whitney Houston. Hun er altfor tynn, sier Kaizers, og ser ut som om de er oppriktig bekymret for popdivaen.

Best live

Guttene benekter at de har følt noe som helst forventningspress før prisutdelingen. Selv om de har solgt til gull.

- Nei, vi har bare hatt som mål å være Norges beste band live. Den pakka leverer vi, konstaterer bandet, som ble kåret til årets beste liveband under Alarm-pris-utdelingen. Det er en pris de setter høyt.

Og et lite tips til oljeselskaper som søker etter nye sponsorobjekter, Kaizers Orchestra sliter ut to tønner annenhver dag.

- Det kunne gjort seg med en sponsor, vedgår gutta.

<B>PRISTUNGE: Årets rockeband, Kaizers Orchestra, har nok priser, men ingen sponsor...