Spellemann-vinnere selger ut i London

Nå skal også England erobres.

(Dagbladet.no): 120 Days har allerede fått en del oppmerksomhet i USA, men deres selvtitulerte album er fortsatt ikke gitt ut på det viktige britiske markedet. 


Nå har de doble Spellemann-vinnerne imidlertid fått en god start ved å selge ut konserten på ærverdige Astoria i London. Bandet skal spille sammen med The Hold Steady og Kings of Leon 26. februar.

- Plata skal deretter lanseres i Europa 23. april. Vi har fått rapporter om at platebutikker - som Rough Trade i London - allerede har solgt 300 eksemplarer ved å ta den inn på import fra USA, forteller Joakim Haugland i bandets plateselskap Smalltown Supersound.

Utmattende turnéplan

I Norge har den solgt 12 000, et pent tall for et undergrunnsband. Haugland håper også at salget tar seg ytterligere opp etter at bandet mottok pris for beste nykommer og årets rock under lørdagens Spellemann-utdeling.

Og 120 Days kan vente seg travle dager framover.

I løpet av januar og februar skal de spille 13 konserter i Norge og Danmark, blant annet med Serena Maneesh på Rockefeller lørdag. Deretter bærer det rett til USA og 21 spillejobber. De større spillestedene inkluderer Mercury Lounge i New York og Henry Fonda Theater i Los Angeles.

I april jobbes det nå med å spikre en europaturné, som da skal komme i forbindelse med slipp av skiva på det europeiske markedet.

SPESIELL TAKK: 120 Days ble kåret til årets nykommer på Spellemann-utdelinga, og takket for prisen ved å spille av et opptak fra en kassettspiller. Foto: SCANPIX
SPESIELL TAKK: 120 Days ble kåret til årets nykommer på Spellemann-utdelinga, og takket for prisen ved å spille av et opptak fra en kassettspiller. Foto: SCANPIX Vis mer

Til sommeren ventes det dessuten en rekke festivaljobber - både i Norge og utlandet.

Jobber med Lindstrøm

Kvartetten fra Kristiansund har imidlertid også tatt seg tid til å jobbe med nye låter, sammen med den anerkjente, norske produsenten Lindstrøm. Han har ett godt undergrunnsnavn som artist, og har også remikset band som The Killers, Roxy Music, LCD Soundsystem og Franz Ferdinand.  

Planen er ifølge Haugland å gi ut en av låtene på 12-tommer i etterkant av europalanseringen av albumet. Alle låtene skal etter planen også med på en kommende plate, som trolig blir gitt ut i 2008.

- Ved å gi ut en ny låt rett etter albumslipp viser de at de er på vei videre. Det nye materialet er mer dansbart, sier han til Dagbladet.no.

Plata skal slippes i Europa via ulike distributører. Selskapet Scruffy Bird - som fra før representerer artister som Bjørk og Clap Your Hands Say Yeah - skal gjøre promo for bandet i Europa.