Spellemannprisen

«Sånn ting er blitt, er det overtydelig for alle med over middels musikkinteresse at vi trenger et alternativ til Spellemannprisen. Spørsmålet er vel heller om vi trenger Spellemann. Hva i all verdens land og/eller rike er vitsen med en pris for norsk musikk som overhodet ikke dreier seg om norsk musikk? I forrige runde av Spellemann, var Madcon nominert i kategorien «årets låt». Med ei over 40 år gammal amerikansk låt. I samme kategori var også Sichelle. Hun stilte med en fantastisk dårlig oversatt versjon av en dansk banalitet.

spellemann

«Når Spellemannjuryen ikke engang klarer å finne norske låter å nominere, har de for alvor definert seg ut av det norske musikklandskapet. Om Alarmprisen kan ta over etter den etterhvert svært så patetiske liksom-prisen Spellemann, har jeg mine tvil om, men værre kan det umulig bli.

Sungame«Hvis de norske prisutdelingene ikke prøver å late som at de har Oscarkvalitet, vil programmene få bedre kvalitet. Lag noe som er norsk, og ikke sammenlig seg selv med Hollywood osv.

Danishda«Å sammenligne Spellemannsprisen med Oscar ville være svært ironisk, siden det ene er en musikkpris, mens det andre er en filmpris. Det ville jeg strengt tatt kalle en uheldig sammenligning. Tatt i betraktning av vi er et så lite land, har Norge mye positivt å bidra med internasjonalt, både innen musikk og film.

Ulf