Spellemanns-dronninga

Bertine Zetlitz tok med seg to priser fra Spellemannsfesten i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årets spellemenn

Men den aller største hederen gikk til pianisten Leif Ove Andsnes som ble kåret til Årets Spellemann.

Vidar Busk ble utnevnt til Årets Artist da norske artister ble feiret i Oslo Spektrum fredag kveld. Ole Paus ble tildelt Årets Hederspris.

Årets spellemannutdeling var den 27. i rekken, og bortimot 3.000 personer var til stede under Spellemann-showet. Musikkfesten ble sendt på NRK1 med Claus Wiese og Bjørn Eidsvåg som programledere.

I klassen for popsolister stakk Bertine Zetlitz av med prisen, foran Frost og Sigvart Dagsland som var de to andre nominerte. Bertine Zetlitz tok like godt også med seg prisen for Årets Nykommer.
- Unge debuterende låtskrivere må støttes hemningsløst, sa Zetlitz da hun takket for solistprisen.

D'Sound fikk Spellemann i kategorien Popgruppe for plata «Beauty is a blessing».

- Vi har bare så vidt begynt, sa vokalisten Simone i sin takketale.

Lene Marlins «Unforgivable sinner» ble ikke uventet kåret til Årets låt. Plateselskapet, familien, vennene, radiostasjonene og alle som har kjøpt plata hennes, sto på trømsøjentas takkeliste.
- Det kommer til å bli et utrolig artig nachspiel, sa Lene Marlin før hun fremførte sin nye sang «Sitting Down Here».

I kategorien Rock gikk utmerkelsen til Midnight Choir. Gruppa, som debuterte i 1995, fikk Spellemann for plata «Amsterdam Stranded». I hardrock-klassen gikk prisen til gruppa Covenant for platen «Nexus Polaris».

I Dance-kategorien gikk prisen til «Päronsoda», mens elever ved Gamlebyen skole i Oslo fikk Spellemannprisen for beste barneplate med plata «Syng som småfolk».
(NTB/Dagbladet :på nettet)

ÅRETS ARTIST: Vidar Busk tok den tyngste prisen på Spellemannsshowet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer