DEBATT

Spellemannsbrisen 2015 - 7 menn anmeldt på etterfesten

Rapport med terningkast fra Spellemannfesten, Stavanger Konserthus, 17. januar 2015.

Spellemannsprisen 2015:  Christine Sandtorv vant i kategorien barneplate.  Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
Spellemannsprisen 2015: Christine Sandtorv vant i kategorien barneplate. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Spotlights, kameraer, gallakjoler. Vi er nominert, Aslak Borgersrud og jeg, i kategorien «Beste barneplate». Det er gratis champagne. Alt blinker. Aslak er litt vant med bransje, han vet hva man ikke gjør. Ikke jeg. Jeg skulle gjerne følt meg mer bransje. Vi har med oss vår featuring artist, fetter Elvis. Elvis er min mammas fetter og derav en slags onkel. Onkel Elvis var min medsammensvorne i Norske Talenter 2012. Vi finner på en lek, Elvis og jeg. Vi skal gå og føle bransjen på folk. La oss ha en regel: Vi føler bare på dem vi liker.

Oppdrag 1: «Snakke litt» med Admiral P

Admiral P og rastafaribanden hans er ikke kledd i mørk dress slik invitasjonen krevde. De sitter i et hjørne og er kule, mørke i huden og virker malplassert. Getto. Herlig! Jeg sier: «Hei, sjef. Jeg vil hilse. Jeg vil fortelle, når jeg hørte Snakke Litt på radio første gang, så stoppa jeg bilen for å høre alt». Jeg er oppriktig. Han mumler litt og legger hodet bakover så blikket hans sklir langs nesa. Han nikker aksepterende. Naturlig skeptisk til hvite folk, føler jeg, men aksepterende. Det er mest jeg som snakker litt, ellers står banden stille eller svarer kort på gebrokkent svensk. Når det etter hvertttt blir i overkant awkward legger jeg hodet bakover og takker for meg. Admiral P, terningkast 4

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.