Spellemannvinner ble sykepleier

Marthe Valle klarte ikke lenger leve av musikken.

I NAVDEBATTEN: Artisten Marthe Valle er glad for at hun ble tvunget til å ta saken i egne hender da hun ble nekta NAV-støtte da pengene fra artistkarrieren ikke strakk til. Foto: Håkon Eikesdal
I NAVDEBATTEN: Artisten Marthe Valle er glad for at hun ble tvunget til å ta saken i egne hender da hun ble nekta NAV-støtte da pengene fra artistkarrieren ikke strakk til. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et debattinnlegg i dagens utgave av Dagbladet forteller artist Marthe Valle at hun begynte på sykepleierstudiet for å kunne forsørge sin tre år gamle datter.

- Å leve som musiker, uansett hvor dyktig du er, er ingen spøk. Det er stadig vekk dårlige perioder der det ikke ligger en eneste forespørsel i mailboksen, det kommer ikke fast lønn inn på konto og det er ingen som står på sidelinja og heier, skriver artisten, som tidligere også har vært med i «X Factor» og «Melodi Grand Prix».

Trygdedebatt Innlegget er en del av den pågående trygdedebatten - der «trygdesnylteren» Vegard Skjervheim har forsøkt å sette fokus på hvorfor han som en del av en ressurssterk ung generasjon har havna på NAV-støtte på grunn av motivasjonsbrist.

Han klarer ikke å motivere seg til annet arbeid enn det han har drømt om å leve av siden han var liten, nemlig å skrive.

Valle forteller i debattinnlegget om sin tøffe hverdag som ung musiker og alenemamma. Da hun fikk avslag på støtte hos NAV ble hun tvunget til å tenke nytt for å få endene til å møtes. I høst starta hun på sykepleierstudiet og er nå i praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer