SpelleMarlin tar ferie

Med fire Spellemannpriser stjal Lene Marlin nok en gang showet. Etterpå feiret hun sammen med kjæresten Stian Barsnes Simonsen.

Hun ble årets popsolist, hun vant prisen for årets låt, hun ble årets nykommer og årets artist. - Dette er ikke logisk, jeg har gitt ut bare én plate, sier Lene.

Nå skal hun ha ferie: Spellemann-showet i går var slutten på en beinhard arbeidsøkt - og et fantastisk år - for Lene Marlin.

- Det passer godt å stoppe nå når jeg har solgt en million plater.

Sammen med kjæresten Stian Barsnes Simonsen - kjent fra «Hotel Cæsar» og «Midt i smørøyet» - gjorde Lene Marlin sin siste offentlige opptreden i Norge på en stund. Men ferie for henne er ikke det samme som for oss andre. Er det noe hun ikke skal, så er det å reise:

- Jeg har sett nok flyplasser og hoteller det siste året, sier hun.

Samler krefter

For siden CD-en «Playing My Game» ble gitt ut for et år siden, har Lene Marlin nærmest vært på en sammenhengende promoturné. Nå trenger hun en pust i bakken, ikke minst for å samle krefter til å gå i platestudio igjen.

- Når kommer det ny CD?

- Etter dette er det nesten slik at jeg ikke tør gi ut plate. Men hvis det går slik jeg håper, har jeg en ny en ute ved slutten av neste år.

På Spellemannprisen om ett år er det med andre ord bedre vinnersjanser for andre. For få norske artister har fått så mange priser for én CD som Lene Marlin. Det startet allerede på Spellemannprisen i fjor, da singelen «Unforgivable Sinner» ble kåret til årets låt. Da hadde hun ikke engang gitt ut CD-en «Playing My Game» - som hun ble hedret for i går.

- Det har vært et fantastisk innholdsrikt år, derfor er det også viktig for meg å ta en pause nå. Mens det ennå er morsomt - og før jeg går lei, sier Marlin.

- Er du lei?

- Nei, ikke ennå.

Hun har tross alt opplevd både jentedrømmen og mer enn andre artister kan håpe på i en hel karriere: Mellom Spellemannprisene har hun stukket av med fire hitAwards, samt heder og ære rundt om i verden - inkludert prisen for årets skandinaviske artist på MTV.

For Lene Marlin er en internasjonal suksess, et av de riktig få eksempler på at norske popartister kan lykkes i andre sammenhenger enn den årlige utdelingen av munnharper i Oslo Spektrum. Én million eksemplarer er det nå solgt av «Playing My Game», flere i Italia enn i Norge.

England kaller

Men akkurat nå er England det hotteste markedet for Tromsø-jenta. Singelen «Sitting Down Here» har steget til 21. plass på lista over de mest spilte låtene i radio. Mandag legges singelen ut for salg i britiske platebutikker.

Og hvis det tar av i England, er det det eneste som kan forandre de pauseplanene Lene Marlin har lagt for de kommende ukene. Hun har riktignok én tur til England på arbeidsplanen, men bortsett fra et TV-show i Spania er det alt hun nå kommer til å gjøre for å promotere «Playing My Game» i utlandet.

Lene Marlins kjæreste Stian Barsnes Simonsen trakk seg pent unna blitzlyset da spellemannprisene stablet seg opp på bordet i går kveld.

- Det har vært en veldig fin kveld. Det er alt jeg har å si, sa han da showet var over.

Simonsen har forresten sine egne fans, på grunn av TV-karrieren, og skrev autografer til dem mens Marlin ble intervjuet.

FEIRET MED KJÆRESTEN: Lene Marlin var på Spellemannsprisen sammen med kjæresten Stian Barsnes Simonsen.
STOR KVELD: Lene Marlins travleste år er over. Nå skal hun ta seg fri en stund, samle krefter og planlegge ny CD.