Anmeldelse «Mission: Impossible - Fallout»

Spenn setebeltene, hold fast på brillene

Tom Cruise (56) leverer ekte action.

CRUISE-KONTROLL: Det er ingen overdrivelse, stuntene på Prekestolen er spektakulære i «Mission: Impossible - Fallout». Video: Paramount Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Mission: Impossible - Fallout» gjennomsyres av et klassisk moralsk dilemma. Får du valget mellom å redde ett menneske du er glad i eller en hel sivilisasjon av mennesker du ikke kjenner - hva gjør du? Ja takk, begge deler? Der har du Tom Cruises rollefigur Ethan Hunt. For ham er ingenting særlig «impossible».

Men glem grublingen, spenn setebeltene og hold deg godt fast i brillene! «Fallout», sjette kapittel i Mission: Impossible-franchisen er et langt sammenhengende stunt, som knapt gir en stakkar ro til å fundere på intrigen, dvs. oppdraget som Hunt skal gjennomføre.

Halsbrekkende

Virkelighetens Tom Cruise er 56 år gammel; han gjør de mest halsbrekkende, livsfarlige stuntene selv og vi vet jo at han har overlevd. Men likevel! Man føler seg som betalende tilskuer til en gladiatorkamp, ventende på at helten tar et feilsteg og forsvinner inn i løvens gap. Av og til føles det grotesk og nesten sykt. Skal en middelaldrende mann bli nødt til å utsette seg for slikt for å opprettholde statusen som superhelt i våre dager? Men vent, det er jo derfor vi forguder Cruises innsats i ei tid da all filmspenning er digitalisert og computergenerert. Dette er ekte vare, derfor sitter vi med hjertet i halsen. Som man jo strengt tatt skal i en god actionfilm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer