Anmeldelse: Anneli Drecker - «Revelation For Personal Use»

Spennende arktisk miks fra Anneli

Soloalbum nummer fire fra Bel Cantos frontfigur.

 30 ÅR SOM ARTIST: Anneli Drecker kan feire 30 år som artist i år. Nå lanseres soloalbum nummer fire, «Revelation For Personal Use». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
 30 ÅR SOM ARTIST: Anneli Drecker kan feire 30 år som artist i år. Nå lanseres soloalbum nummer fire, «Revelation For Personal Use». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Musikalsk har Anneli Drecker fjerrnet seg mye fra sine to første soloplater og tida i Bel Canto - som for øvrig gjenoppstår til en konsert på Øyafestivalen i august.

Dansbar elektronika er byttet ut med strykere (NOSOs Kammerorkester er særdeles viktige bidragsystere her) og stemningsfull musikk med hvite vidder i synsranden.

Ti år

Da tre ganger Spellemann-nominerte «Rocks & Straws» kom i 2015, var det første soloalbum på ti år. Det tok bare to år før nummer fire nå er klar.

Drecker er tilbake i Tromsø, og igjen har hun satt musikk til tekster av Nord-Norges store dikter Arvid Hanssen, oversatt til engelsk av Roy-Frode Løvland. Det er ikke til å unngå at en del av Hanssens smykker av noen tekstlinjer på dialekt går tapt på veien over til et noe flatere engelsk.

Stipendiat

Anneli bygger på soundet fra sist, men med atskillig flere opptempolåter denne gang.

De åtte låtene på «Revelation For Personal Use» har alle gode anslag.

De siste tre årene har Anneli vært stipendiat ved Universitetet i Tromsø og forsket på tradisjonelle stemmetekniker. Det preger ikke plata i særlig grad, men på «On A Road» og tittellåten får vi høre en miks av joik, strupesang og tradisjonell sang, supplert ved den sibirske sangeren Radik Tyulush. Det er også albumets mest spennende spor, ikke minst på grunn av det sangtekniske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.