Spennende debut

Lovende debutroman om mobbing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Nykommeren Birger Baug har satt sammen en snirklete og spennende intrige i «Straff», en politiroman hvor etatens indre anliggender heldigvis ikke får ta overhånd. Hovedtemaet i boka er mobbing, og tar utgangspunkt i noe som skjedde i 1982.

Barnefar

Det meste av handlingen i «Straff» foregår i nåtida, men gjennom tilbakeblikk blir vi fortalt den sterke historien om 13-åringen Kris, som er offeret for klassens plageånder.

Helten heter Halvor Heming, en dyktig politietterforsker, men en som prioriterer familien framfor jobben – han går på streken fire hver dag for å hente barn i barnehagen og SFO. Samtidig er han tøff nok når det gjelder, og ingen våger å stille spørsmål ved den akk så ordinære livsstilen hans.

Handlingen kommer i gang når direktøren i et større firma blir funnet død på Vestkantbadet. Det ser ut som et naturlig dødsfall, men etter nærmere undersøkelser viser det seg at det ligger en utspekulert forbrytelse bak. Et fingeravtrykk gir dem et spor å gå etter, men den mistenkte er ikke å finne noen steder.

Komplisert

Det blir en komplisert sak for politiet, og det gir en fin utvikling i handlingen i «Straff». Birger Baug lurer leseren gang på gang når det gjelder morderens identitet, og han er flink til å lage spennende bipersoner. Hovedpersonen Halvor Heming, derimot, er nok smart og flink, men kanskje en anelse kjedelig. Men selv om dette ikke er en perfekt debut, er ikke skjønnhetsfeilene så mange at de går ut over helheten, og konklusjonen må bli at «Straff» er en svært lovende start.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer